Tăriceanu va lansa Partidul Liberal Reformator: Vin peste 20 de parlamentari PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu va lansa către sfârşitul săptămânii Partidul Liberal Reformator, la care sunt aşteptaţi să se alăture peste 20 de parlamentari PNL. După lansarea partidului, Tăriceanu va demara campania de strângere de semnături pentru candidatura sa la Preşedinţie.

„În această săptămână vom avea evenimentul de lansare a partidului, este Partidul Liberal Reformator“, a spus Tăriceanu. 

Lansarea va avea loc joi sau vineri, în funcţie de durata sesiunii extraordinare dedicate ratificării Acordului UE - R. Moldova.

„Dacă dezbaterile vor fi mai lungi, ori îl facem joi după-amiază, spre ora cinci, sau vineri dimineaţă“, a spus Tăriceanu.

Referitor la numărul parlamentarilor PNL care i se vor alătură în acest partid, Tăriceanu a spus că, probabil,  sunt 20, dacă nu chiar peste.

Întrebat cine i se va mai alătura în acest partid, dintre parlamentarii care nu şi-au anunţat încă demisiile din PNL, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că este vorba despre Mihai Stănişoară, Daniel Barbu şi Sorin Ilieşiu. 

„Îi aştept pe fiecare să facă anunţul“, a spus Tăriceanu, subliniind că în teritoriu au început deja discuţiile privind dezvoltarea în teritoriu a formaţiunii. „Un partid cu pretenţiile PNL face un Congres la care, nu numai că se adoptă moţiuni verbale, noţiune pe care nu a mai auzit-o, dar în două zile de congres nu se dezbate nicun fel de proiect politic, care să se adreseze cetăţenilor“, a spus Tăriceanu. 

În plus, Tăriceanu a precizat că platforma politică liberală este definitivată de o bună bucată de vreme şi va fi pusă în dezbatere publică. În plus, viitoarea formaţiune va fi membră în ALDE, în acest sens având discuţii cu Guy Verhofstadt, liderul ALDE şi cu Graham Watson.

După lansarea partidului, Tăriceanu va începe strângerea de semnături  pentru candidatura sa la Preşedinţie.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat în 12 iunie şi Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, cu statut de ONG. Proiectul lui Tăriceanu este susţinut de mai mulţi liberali, printre care Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, şi Ovidiu Silaghi, proaspăt înscris în PSD.

Citeşte şi:

Fostul ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a demisionat din PNL

Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor cu sprijinul PNL, şi-a anunţat demisia astăzi din partid, printre motivele invocate fiind fuziunea cu PDL şi afilierea la PPE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite