Tăriceanu, mesaj către Dragnea: Nu am analizat ideea susţinerii unui candidat PSD la prezidenţiale. Vom lua o decizia după europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăricenau, a explicat la „Adevărul Live” că un răspuns concret privind candidatura la prezidenţiale din partea PSD-ALDE va fi dat după europarlamentare, iar în prezent nici măcar nu a analizat scenariul susţinerii unui candidat social-democrat.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a candida la alegerile prezidenţiale din Iarnă, liderul ALDE a declarat că deocamdată nu e sigur şi că va avea un răspuns abia după europarlamentare. Liderul ALDE a adăugat apoi că alianţa cu PSD este importantă pentru acest scrutin de alegeri.

„Chiar dacă în momentu de faţă am văzut în ultimul sondaj CURS că în turul II sunt la egalitate cu preşedintele Iohannis. Ca să câştigi alegerile prezidenţiale ai fără îndoială nevoie în spate de un partid puternic. ALDE încă nu este suficient de organizat, de structurat ca să poată să constituie trambulina necesară. Aşadar, a face o coaliţie cu PSD-ul pentru susţinerea mea la prezidenţiale este o soluţie care evident mi-ar aduce un aport politic important. Dar lucrul acesta o să-l discutăm după alegeri (n.red.: europarlamentare)”, a precizat Tăriceanu.

În ce priveşte susţinerea unui candidat PSD la prezidenţiale, şeful Senatului a recunoscut că „nu am analizat ideea asta”.

Adevărul Live. Tăriceanu: Nu particip la referendum. Mi se pare o diversiune. PSD va scoate peste 35%, iar ALDE undeva între 10 şi 12%

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite