Tăriceanu nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei. Unde se situează Tăriceanu în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu nu repinge ideea de a candida la Primăria Capitalei, ar[tând că obiectivul său este acela de a duce ALDE în Parlament.

„Nu vă imaginaţi cumva că mi-ar fi frică să-mi asum un rol de primar al Bucureştiului. Cred că am şi pricepere profesională şi experienţă politică şi administrativă, nişte ingrediente necesare pentru a face faţă bine unei astfel de funcţii. Obiectivul meu principal este să duc ALDE în Parlament. Vreau să pot să conduc ALDE în campania pentru parlamentare. Dacă mă duc la Primărie trebuie să schimbăm radical strategia. Această decizie nu o voi lua de unul singur, ci după ce mă voi consulta cu colegii mei. Dacă colegii mei şi analizeze pe care le vom face spun că aceasta este cea mai bună soluţie este pentru noi nu am să spun nu, că mi-e frică, că nu e de rangul meu", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Copreşedintele ALDE a spus că până în aprilie formaţiunea în fruntea căreia se află va lua o decizia privind eventuala sa candidatură la Primăria Capitalei.

Potrivit ultimului sondaj INSCOP, cel mai bine clasat în ceea ce priveşte intenţia de vot dintre persoanele care fost puse în sondaj privind şansele de a fi ales primar al Capitalei este Călin Popescu Tăriceanu (11,7%) şi Ecaterina Andronescu (7,4%), politicieni care-l devansează şi pe primarul suspendat al capitalei Sorin Oprescu (6,9%).

Liberalul Buşoi este candidatul cel mai bine plasat al liberalilor în ceea ce priveşte intenţia de vot generală, acesta totalizând 4,3% din preferenţile respondenţilor, faţă de 3,6% cât are Ludovic Orban sau cele 2.1%  ale lui Petre Roman. Ulterior sondajului, PNL a decis să meargă pe mâna lui Cristian Buşoi la Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite