Tăriceanu nu merge vineri la Cotroceni: „Preşedintele nu a chemat la consultare, a chemat ca să informeze partidele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că preşedintele Klaus Iohannis nu a chemat partidele la consultări, ci le-a chemat pentru a le informa, motiv pentru care ALDE nu va participa la ”spectacolul mediatic” de la Cotroceni.

”Cred că am anticipat corect: preşedintele nu a chemat la consultare. O consultare, în accepţiunea mea, înseamnă să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Preşedintele a chemat ca să informeze partidele. Pentru asta, nu era nevie de o chemare la Cotroceni”, a declarat joi seară, la Digi 24, Călin Popescu Tăriceau.

Acesta a afirmat că ”scopul preşedintelui este diferit de cel anunţat”. ”Este intenţia de a intra în campanie electorală, în jocul politic mai devreme, profitând de alegerile pentru Parlamentul European. Mai mult decât atât, eu am explicat şi de ce nu mergem. Nu mi se pare corect să particip la un spectacol mediatic”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a afirmat că preşedintele are ”o serioasă problemă de credibilitate” şi de moralitate, întrucât refuză să-l revoce pe Augustin Lazăr.

Încă de vineri liderul ALDE a anunţat că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor.

Reprezentanţii ALDE au fost invitaţi pentru vineri, la ora 12.00, la consultări la Cotroceni.

Joi, Klaus Iohannis a avut consultări cu PNL, USR, PMP, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor pe tema situaţiei din Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite