Tăriceanu: Numirea lui Mircea Geoană la NATO, o reuşită pentru România. Cred că e omul potrivit la locul potrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că numirea lui Mircea Geoană în funcţia de secretar general adjunct al NATO reprezintă o reuşită pentru România, apreciind că acesta este omul potrivit la locul potrivit.

„Anunţul secretarului general al NATO cu privire la numirea lui Mircea Geoană reprezintă o reuşită pentru România. Desemnarea unui român în funcţia de secretar general adjunct al NATO demonstrează rolul pe care ţara noastră îl are în configuraţia alianţei, de aliat-cheie, mai ales în Europa”, afirmă Tăriceanu.

El spune că are încredere că Mircea Geoană va contribui, din această funcţie, la consolidarea rolului României în NATO.

„Dincolo de diferenţele noastre de viziune asupra politicii pe care le-am avut de-a lungul timpului, mă bucur pentru Mircea Geoană şi îi urez succes! L-am încurajat pe Mircea Geoană încă de acum câteva luni de când mi-a spus despre proiectul lui şi cred că e omul potrivit la locul potrivit!”, afirmă liderul ALDE.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat, miercuri, că Mircea Geoană va fi următorul secretar general adjunct, urmând a-şi prelua portofoliul la jumătatea lunii octombrie. „Este un avocat ferm al legăturii transatlantice”, a spus Stoltenberg despre Geoană, anunţând că este primul român care deţine această funcţie. La rândul său, Mircea Geoană s-a arătat mândru de această numire şi a precizat că este ”o uriaşă provocare şi o oportunitate”. „Reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importantei contribuţii a României în cadrul NATO”, a spus Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite