Tăriceanu şi Ponta anunţă oficial că se unesc sub un singur partid: Pro România Social-Liberal.  „Ne vom lupta cu PNL, USR şi Iohannis care ne duc în prăpastie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Liderii ALDE şi Pro România, Călin Popescu Tăriceanu respectiv Victor Ponta au anunţat joi că cele două formaţiune vor candida împreună la alegerile parlamentare din iarnă sub sigla unui singur partid - Pro România Social-Liberal. Cei doi vor fi capi de listă la parlamentare.

În ce priveşte paritatea la parlamentare, cei doi lideri au explicat că aceasta se va face pe „criterii obiective de performanţă”. Concret, va fi o paritate de 60-40% în favoarea Pro România. Totodată, aceştia au anunţat că vor fi capi de listă, Victor Ponta la Camera Deputaţilor, iar Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

„Acum suntem iar în criză. Dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri drumul spre prăpastie, îl facem noi. Vreau să cred că putem construi în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o alternativă. 

Mă bucur foarte mult şi salut faptul că întreaga conducere a ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem. Nu sunt nişte forţe uriaşe, însă viziunea comună ne permite să vorbim şi să venim cu soluţii şi cu oameni la ce se întâmplă. Aşa cum în 2020 am fost singurii care s-au opus în Parlament măsurile greşite, aşa vom face şi de acum încolo, însă mai puternic împreună”, a declarat Victor Ponta joi seară la într-o conferinţă de presă.

Acesta a acuzat apoi PSD-ul că face blat continuu cu PNL, motivând refuzul social-democraţilor de a face o alianţă de stânga la Bucureşti.

„Ne-au convins că nu doresc să lupte. Vor să piardă cum au pierdut şi la Bucureşti. Nu vor să deranjeze. Să facă non-combat. Noi nu suntem de acord cu acest lucru. Fără cei de la PSD, noi ne vom lupta cu PNL, Klaus Iohannis, USR, cei care la acest moment duc România în prăpastie.

Vom candida împreună sub un nou partid - Pro România Social-Liberal. Într-o singură gândire şi viziune pot să blocheze ceea ce acum pare un drum drept spre prăpastie”, a mai adăugat Ponta.

De cealaltă parte, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a explicat că există o „dorinţă a partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mici”.  

„Decizia de fuziune de azi e răspunsul nostru comun la această situaţie politică. Vom fi o forţă politică de centru care să poată menţine echilibrul pe scena românească, care să joace rolul unei busole şi care să militeze în continuare pentru principiile şi valorile în care credem. Pe de o parte noi în ALDE care credem în principiile liberale şi Pro România cu valorile sociale”, a relatat Tăriceanu.

VIDEO Facebook / Victor Ponta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite