Tăriceanu: Protestele au devenit în mod evident politice. Dacă opoziţia îşi doreşte să acceadă astfel la putere, nu se poate accepta într-o ţară democratică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că, în acest moment, protestele de stradă au devenit politice, opoziţia încercând să recapete încrederea populaţiei. El spune însă că, dacă prin mişcările de stradă opoziţia îşi doreşte să acceadă la putere, acest lucru nu poate fi acceptat într-o ţară democratică

”Aceste proteste, care la început reprezentau într-un fel ceea ce numim societatea, societatea civilă, oameni care aveau anumite lucruri cu care nu erau de acord, dar erau apolitice, au devenit, în acest moment, în mod vădit foarte politice. Ele au devenit nişte proteste la care partidele de opoziţie, foarte slab prezente în viaţa publică şi fără să aibă posibilitatea să îşi recapete încrederea, deci pe fondul unui deficit de încredere, caută să se asocieze cu mişcările de stradă pentru a căpăta un plus de credibilitate în revendicările pe care le au”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El preciează că, în toate ţările, opoziţia îşi doreşte să răstoarne majoritatea şi să acceadă la guvernare, numai că acest lucru se face, de obicei, pe baza votului cetăţenilor exprimat în alegeri libere, nu ca urmare a mişcărilor de stradă. ”Dacă opoziţia aşa îşi doreşte să ajungă la putere, nu pot decât să subliniez încă o dată că nu se poate accepta într-o ţară democratică o astfel de formulă”, subliniază Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a comentat şi duminică seară, la România TV, în legătură cu protestele împotriva modificărilor la legile justiţiei, vorbind inclusiv despre ”corupţia ucide”.

Întrebat cum comentează solicitarea comunităţii online “Corupţia ucide” privind organizarea alegerilor anticipate, Tăriceanu a răspuns: “Slavă Domnului că în ţara asta mai există şi oameni cu scaun la cap şi nu să facă toţi ceea ce cere Corupţia ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea şi care sigur că găsesc tot felul de formule teribiliste, pe care oamenii care au o minimă experienţă politică şi cunosc regulile democraţiei, nu le iau în seamă”.

La protestul de duminică seara din Piaţa Victoriei au participat liderii PNL, USR şi ai Platformei România 100, în frunte cu Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite