Tăriceanu îi pune piedică lui Orban: Nu există un motiv serios care să justifice alegerile anticipate decât nişte planuri electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi solicită premierului Ludovic Orban cu multă responsabilitate soluţia alegerilor anticipate, precizând că nu există un motiv serios care să justifice o astfel de procedură decât nişte planuri care sunt electorale, el menţionând că toţi politicienii au asemenea planuri electorale, dar nu răstoarnă ţara din cauza acestora.

Tăriceanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu este adeptul alegerilor anticipate şi nu crede că premierul Ludovic Orban a solicitat Parlamentului asumareaa răspunderii pe un pachet de proiecte legislative dacă avea acest plan.

„Există adepţi ai alegerilor anticipate, nu mă număr printre ei. De ce? S-au făcut nişte paralele. Să fie clar nu exisă similitudini între situaţia din 2005 şi cea de acum. Nu cred că premierul Orban a solicitat Parlamentului să accepte asumarea răspunderii pe un pachet de propuneri legislative dacă avea în gând să facă anticipate. Dacă s-a procedat şi s-a gândit în felul acesta, mie mi se pare că acest lucru seamănă cu o desconsiderare a instituţiei Parlamentului care este singurul for democratic de dezbatere şi nu e o atitudine principială şi corectă”, a afirmat Tăriceanu.

El a explicat că nici Constituţia nu facilitează organizarea de alegeri anticipate.

„Constituţia României nu a fost gândită în sensul de a facilita organizarea de alegeri anticipate. În Marea Britanie, de exemplu, această procedură este foarte simplă cu toate că şi ea presupune un vot de două treimi dacă nu mă înşel în Camera Comunelor. Sunt ţări în care Constituţiile au fost astfel gândite încât să împiedice o astfel de situaţie de a se recurge uşor la formula alegerilor anticipate”, a explicat liderul ALDE.

Tăriceanu îi solicită lui Ludovic Orban să analizeze cu multa responsabilitate soluţia alegerilor anticipate, precizând că nu există uin motiv serios care să justifice o astfel de procedură.

„Îi cer domnului Orban şi partidului pe care îl conduce să analizeze cu multă responsabilitate această soluţie a alegerilor anticipate, având în vedere că nu există un motiv serios, solid care să justifice o astfel de procedură decât sigur nişte planuri care sunt mai degrabă electorale. Planuri electorale avem toţi şi cu aceste planuri electorale nu răsturnăm ţara complet, nu creem o problemă la nivel naţional pentru a ne satisface probabil nişte vise în privinţa rezultatului alegerilor”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite