Politică

articolul anterior articolul urmator

Tăriceanu „pune tunurile“ pe Dăncilă: Alăturarea de PSD nu ne-a făcut bine. Am văzut o încercare de tip mafiot de a ne lua oamenii cu forţa

12
14 Sep 2019 16:44:51
Autor: Radu Eremia
Tăriceanu şi ALDE au decis pe 26 august să iasă de la guvernare şi să rupă alianţa cu PSD. FOTO Mediafax
Tăriceanu şi ALDE au decis pe 26 august să iasă de la guvernare şi să rupă alianţa cu PSD. FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la şcoala de vară a tinerilor din partid, că alăturarea de PSD nu a făcut bine formaţiunii politice pe care o conduce şi a ajuns la concluzia că trebuie să se despartă de social-democraţi, acest lucru dorind să se întâmple civilizat, însă a spus că a urmat o încercare „tip mafiot“ prin care PSD a încercat să-i fure oamenii.

„Am înţeles că proiectele noastre nu au susţinere, dar pentru ei susţinerea noastră era importantă pentru că nu aveau majoritatea în Parlament şi ne solicitau să le dăm susţinere pentru proiecte lor. Şi noi într-o atitudine de corectitudine totdeauna i-am susţinut. Când erau proiectele noastre la rând, proiectele se blocau prin Parlament, proiectele se blocau la nivel autorităţilor locale. Fraţilor, o dată, de două ori, de trei ori, nu mai merge. Înainte de alegerile pentru Parlamentul European au început să demită oameni de aia noştri din diverse instituţii descentralizate. Primeam mesaje de la nivel local, că au fost daţi afară inspectori şcolari, directori la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură samd”, a spus Tăriceanu.
 
Liderul ALDE a menţionat şi faptul că la alegerile europarlamentare a constatat că pentru PSD principalul său adversar era ALDE. „Şi scorul pe care l-au obţinut nişte organizaţii de-ale noastre, scorul prost, se datorează acestor acţiuni pe la spate pe care le-a întreprins PSD-ul împotriva noastră. E foarte greu astfel să mai ai încredere în partenerul tău”, a precizat liderul ALDE.
 
Tăriceanu a menţionat că alăturarea de PSD nu a făcut bine formaţiunii politice pe care o conduce. 
„Alăturarea cu PSD-ul, ne-a făcut bine sau nu ne-a făcut bine nouă ca partid liberalde dimensiune evident mai redusă? Nu ne-a făcut bine pentru că încet, încet publicul nostru ne-a văzut glisând către zona de stânga şi sunt oameni care au convingeri ferme, opţiuni ferme şi care încet, încet au renunţat la a ne susţine. Şi lucrul acesta eu ca preşedinte dacă nu îl sesizez duc partidul într-o direcţie care e perdantă”, a menţionat Tăriceanu. 
 
Liberal-democratul a mai spus că ALDE a ajuns la concluzia că trebuie să iasă de la guvernare, dar despărţirea de PSD să aibă loc civilizat, constatând că social-democraţii au avut o încercare de tip mafiot, raket, prin care a dorit să fuse oameni de la ALDE. 
 
„Am ajuns la concluzia că trebuie să ne despărţim, să ne despărţim civilizat însă. Ce s-a întâmplat aţi văzut. O încercare de tip mafiot, de raket, îţi fur oamenii, ţi-i iau cu forţa, îi folosesc, le spun, fără ca voi să daţi acordul că reprezintă partidul vostru, de ce? Pentru că doamna Dăncilă să poată să se prevaleze de faptul că compoziţia politică a Guvernului nu s-a schimbat, PSD plus ALDE. Noi hotărâsem în Delegaţia Permanentă, cu un vot covârşitor... Meleşcanu, Graţiela au votat pentru ieşirea de la guvernare, ca acum să uite, li s-a şters creierul şi spun că nu a fost luată decizia statutar. Mai statutar decât Delegaţia Permanentă nu e decât congresul”, a precizat  Tăriceanu.
 
Meleşcanu, atac fără precedent la Tăriceanu: E un expirat politic. Tot ce a rămas e o umbră disperată care tremură de frică
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

kitty kat
14.09.2019, 17:02:55

Offf mosulicå e grea lupta cand ai ciolanul in dinti , dar si mai greu e cand iti pic balele uitandu-te dupå ciolan...

+6 (6 voturi)
Costica vasile
14.09.2019, 17:13:46

Corect ! Tradiceanu a luat-o in barba !

+4 (4 voturi)
Adrian Popescu
14.09.2019, 17:29:37

Taricene, daca n-ai vrut s-o faci pe coana Veorica amanta ta.....ai vrut prospatura? asta e acu'

+2 (2 voturi)
Markus Roman
14.09.2019, 17:23:58

Tariceanu ar fi trebuit sa invete lectia de la patzania lui Crin Antonescu despre aliantza cu PSD. Astia nu sunt un partid cu care sa te aliezi, ptr ca mai devreme sau mai tarziu te vor ignora ca aliat si te vor trada.

0 (4 voturi)
Sacha Durand
14.09.2019, 17:27:48

"Incercare de tip mafiot" ?....Exact asa au vazut si romanii tot ce ati facut impotriva lor !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)