Tăriceanu recunoaşte că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu. „Era vorba de un alt student, un băiat înalt, subţirel şi brunet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDEi, Călin Popescu Tăriceanu, recunoaşte că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, aşa cum a povestit joi la Digi 24, şi, ca scuză, invocă „o regretabilă confuzie”. „Era vorba de un alt student, un băiat înalt, subţirel şi brunet care trăia şi el o dramă oarecum similară“, susţine Tăriceanu.

„Vă reamintesc că am fost printre primii care au cerut demisia procurorului Augustin Lazăr tocmai pentru că am considerat că un om angrenat în prigonirea opozanţilor regimului comunist, precum a fost şi tatăl dvs., nu îşi are locul într-o funcţie publică de asemenea nivel. Am refuzat, din acelaşi motiv, să merg la discuţiile cu preşedintele României de la Cotroceni”, susţine Tăriceanu. 

„Atât timp cât mi-am asumat cu fermitate această bătălie, nu văd ce capital politic aş fi putut obţine doar relatând o discuţie de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident. A mă acuza de "manevre insalubre" înseamnă a crede că eu aş fi mizat total şi nejustificat pe complicitatea dvs. în perpetuarea a ceea ce numiţi o minciună abjectă, că nu aş fi luat în calcul nicio clipă o reacţie a dvs. mai mult decât firească de dezminţire, ceea ce s-a şi produs, de fapt. Chiar credeţi că aş fi putut fi atât de naiv?”, a mai scris Tăriceanu.

Andrei Ursu, fiul disidentului anticommunist Gheorghe Ursu, neagă vehement declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit cărora i-a fost student şi i-a mărturisit că se teme că el însuşi este în pericol. Andrei Ursu îl acuză pe liderul ALDE că dezinformează cu scopul de a câştiga credibilitate şi cataloghează totul drept „o manevră politicianistă dezgustătoare“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite