Tăriceanu şi-a pus partidul pe Facebook, dar este tras înapoi de clone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu / Caricatura Vali Ivan
Călin Popescu Tăriceanu / Caricatura Vali Ivan

La nici 30 de minute de la anunţul fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, privind înfiinţarea propriei formaţiuni politice, pe reţeaua socială Facebook au apărut mai multe pagini denumite Partidul Reformator Liberal.

Specialiştii în IT atenţionează că în ceea ce priveşte autenticitatea unei pagini nu trebuie să ne ghidăm neaparat după numărul de aprecieri.  Aceasta deoarece Facebook permite cumpărarea de like.

„De exemplu, cineva poate deschide o pagină neautentică, dar investind bani, şi în numai câteva ore poate aduna peste 2.000 de like-uri“, explică specialistul. Sau dacă recurge la piaţa neagră a like-urilor, poate investi câteva mii de dolari în câteva zeci de mii de like-uri.

Acelaşi specialist mai atrage atenţia că o echipă bună de PR nu ar dechide o pagină fără o descriere corespunzătoare cu scopul paginii şi fără o clasificare corectă a acesteia. 

image

Spre comparaţie, o pagină neautentică. Elemente de neutenticitate: nu e clasificată corect, nu are poza de cover ..

image

Pe reaţeaua socială pe care îţi poti prezenta profilul profesional, fostul premier încă apare cu titulatura de prim-ministru. Mai mult, Geoana încă mai este preşedintele Senatului, iar Crin Antonescu este într-o perpetuă poziţie de viitor preşedinte.

image

Un exemplu despre cum ar trebui să arate o pagină autentică şi bine administrată (https://www.facebook.com/BucurestiOptimist/info)

image

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri seară, la postul Antena 3, că va înfiinţa o nouă formaţiune politică, Partidului Reformator-Liberal, şi că intenţioneză să candideze la prezidenţiale din partea unui nou USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite