Tăriceanu: Sprijin demersul magistraţilor privind declasificarea hotărârilor CSAT. Iohannis are datoria să dea un răspuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris marţi, pe Facebook, că sprijină demersul Asociaţiei Magistraţilor din România care solicită declasificarea hotărârilor CSAT prin care s-au semnat protocoale între servicii de informaţii şi Parchet şi susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi „instituţiile de forţă pe care le protejează” au datoria să dea un răspuns „fără echivoc”.

„Sprijin demersul Asociaţiei Magistraţilor din România iniţiat împreună cu Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. În plus, consider că preşedintele le datorează românilor răspunsuri la întrebări referitoare la modul în care a funcţionat justiţia în România ultimilor ani. Preşedintele Iohannis şi instituţiile de forţă, pe care le protejează pas cu pas, au datoria să dea un răspuns fără echivoc”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Asociaţia Magistraţilor din România şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România au trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cer să facă, în calitate de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, demersuri pentru declasificarea hotărârilor CSAT prin care s-au semnat protocoale între serviciile de informaţii şi Parchet, formându-se “echipe mixte, cu reprezentanţi ai organelor de urmărire penală, în scopul contracarării riscurilor derivate din derularea unor activităţi cu caracter infracţional”.

Citeşte şi: 

Codul de conduită recomandat de raportul MCV, luat în derâdere de aleşii Puterii

Ultimul raport MCV recomandă Parlamentului României să dea dovadă de transparenţă în procesul decizional, iar în Codul de Conduită să fie prevăzut clar că aleşii din Legislativ şi procesul parlamentar trebuie să respecte independenţa sistemului judiciar. Reprezentanţii Opoziţiei au luat în serios recomandarea, în timp ce aleşii din actuala majoritate au fost mai degrabă ironici faţă de acest Cod.

Iohannis: Raportul MCV este foarte pozitiv. Surprize, surprize. Tăriceanu: Voi propune să transmitem că România nu mai vrea să colaboreze în cadrul MCV

Preşedintele Klaus Iohannis salută faptul că raportul MCV recunoaşte progresele României în Justiţie, însă atenţionează asupra îngrijorărilor formulate în raport cu privire la cele două proiecte de ordonanţă pregătite de Guvern în domeniul Justiţiei, care ar putea afecta lupta corupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite