Politică

articolul anterior articolul urmator

Tăriceanu spune că Dăncilă vrea să evite să meargă în Parlament şi îi „cumpără, pe unii, la bucată“: Îi mituieşte, le oferă câte ceva, Meleşcanu deja şi-a primit arginţii

6
17 Sep 2019 00:12:49
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că premierul Viorica Dăncilă încearcă să evite să meargă în Parlament şi între timp „cumpără, pe unii, la bucată, cum s-a întâmplat şi la noi, din păcate, cu Meleşcanu, cu Gavrilescu, cu Cupă, cu Băişanu“. „Îi mituieşte, le oferă câte ceva, domnul Meleşcanu deja şi-a primit arginţii, da, a luat, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului“, afirmă Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat, luni seară, la Realitatea TV, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă ar trebui însoţit de alte demersuri, inclusiv să fie dezbătut în Parlament.

"Sigur că în primul rând doamna Dăncilă ar trebui să-şi lămurească situaţia Cabinetului, dacă acest Cabinet mai e legitim sau nu. Şi Sigur că pentru acest lucru ar fi trebuit deja să vină în Parlament pentru a cere votul de încredere (...) Deci ar trebui să vină, dar sigur că se vede cu ochiul liber, ce încearcă doamna Dăncilă, încearcă să evite venirea în Parlament şi între timp cumpără, pe unii, la bucată, cum s-a întâmplat şi la noi, din păcate, cu Meleşcanu, cu Gavrilescu, cu Cupă, cu Băişanu. Îi mituieşte, le oferă câte ceva, domnul Meleşcanu deja şi-a primit arginţii, da, a luat, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului... ", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă nu mai vrea să intre la guvernare acum, Tăriceanu a spus: "Nu".

"Văd că sunt alţi amatori care se zbat să ajungă cu orice preţ. Eu cred că după experienţa de doi ani jumate alături de PSD, pentru ALDE este nevoie de o perioadă de reconfigurare, de reconstrucţie, de recâştigare a identităţii liberale. De ce, pentru că parteneriatul acesta în coaliţia de guvernare şi în politic cu PSD-ul, trebuie să recunoaştem că ne-a afectat (...) Mulţi dintre alegătorii noştri care aveau o înclinaţie către liberalism, către dreapta, au migrat şi noi am reuşit să aducem alături de noi un electoral care este foarte important şi pe care îl respect, dar care are o viziune, să zicem, mai degrabă de stânga", a explicat Tăriceanu.

El a afirmat că decizia ieşirii de la guvernare a fost luată cu majoritate covârşitoare, fiind doar două abţineri.

"Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă, Băişanu, cum credeţi că au votat? S-au abţinut? Nu, au votat pentru (...) Întrebaţi-i pe ei (ce s-a schimbat - n.r.) Probabil că au primit nişte propuneri irezistibile, după cum aţi văzut, să ajungă miniştri, şi şi-au schimbat părerea", a adăugat el.

Tăriceanu a spus că destructurarea partidului este obiectivul lui Dăncilă.

"Destructurarea partidului este obiectivul doamnei Dăncilă şi al cozilor de topor pe care le-a găsit în ALDE: Gavrilescu, Cupă, Meleşcanu, Băişanu, ei asta vor să facă, dar nu vor reuşi, am discutat cu colegii mei şi mi-au spus: suntem mai puţini, dar suntem mai uniţi. Nu-mi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este acum", a mai spus Tăriceanu.

El le-a transmis "amatorilor" că nu cedează la şantaj.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dan Coe
17.09.2019, 07:38:58

L-a avut profesor pe Dragnea care te-a "cumparat" si pe tine Caline!

+3 (3 voturi)
fswssss fffffffff
17.09.2019, 08:34:33

E plictiseală, iarăşi vom freca o săptămână inutilă politic, unii se vor lamenta alţii vor delira, e plictiseală. Mă aşteptam la marea evadare din ALDE la PSD dar avem 5 pampilici care se screm că poate mai sunt ceva nătărăi să îi urmeze dar am rămas cu o mare plictiseală după marea lor vânzoleală. Măi hotărâţi-vă că tare plictisiţi suntem, ce faceţi că în acest moment nu mai poate guverna nimeni de va trebui să se ajungă în instanţă şi iarăşi plângeţi că mergeţi la puşcărie. E plictiseală, preţurile urcă, proştii plătesc pe toţi şmecherii, criminalii în serie îşi fac de cap, Dăncilă îşi vede de pastilele ei, Dragnea râde de toţi că deja îi vede lângă ei, ce mai, e plictiseală. E plictiseală şi la CCR că şi ăştia ştim deja ce o să facă că vor spune că trebuie să nominalizeze interimatele, Iohannis le va respinge pe legalitate, băieţii lui Băsescu de la CCR iarăşi vor vota cu PSD de vor ajunge la 2%, nimica nou, e plictiseală. Ponta ne mai trezeşte câte un pic dar repede ne băga în plictiseală înapoi, ăsta va sta cu piciorul în barcă şi una pe Titanic până nu îl va mai băga nimeni în seamă de se va îneca, în rest e plictiseală şi la ăştia. De Iohannis ce să mai spunem, de ne va mai plictisi mult uităm să îl votăm. Ceva nou ştiţi să faceţi că dacă mai ţineţi mult poporul ăsta cu discursurile plictisitoare a lui Dăncilă poate se satură să se mai tot plictisească şi imediat s-ar putea să se revigoreze atmosfera.

kitty kat
17.09.2019, 09:45:31

Esti penibil ! Un ratat politic, asta esti. Si corupt.

Lucifer
17.09.2019, 10:32:38

Dăncilă cumpără "cumpără, pe unii, la bucată" zice Tăriceanu. La bucată sau în vrac? Cât o fi preţul? Pe kilogram sau pe bucată? Urât. Asta e clasă politică? Care se vinde oricărui cumpărător care dă mai mult. Şi dacă se vinde duşmanilor României? Poate Tăriceanu s-a vândut şi el cumpărătorilor din Hungaria, Rusia (de exemplu).

Un cititor
17.09.2019, 13:31:39

"Îi mituieşte, le oferă câte ceva, Meleşcanu deja şi-a primit arginţii...' Ii infernala declaratia jigodiei ! Pana acum ii cumparau impreuna si ne macelareau legile sau isi votau pomene, sau il albeau/scapau de DNA ! Sictir, jigodie ! Ne-ati oripilat !

Vezi toate comentariile (6)