Tăriceanu: Trebuie să faceţi distincţie între voinţa partidului şi dorinţa unor persoane individuale; ALDE nu vrea să rămână la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nu există o criză în interiorul formaţiunii şi afirmă că trebuie făcută distincţia între dorinţa unor persoane care vor să obţină nişte funcţii, ”unii pentru prima dată în viaţă”, şi dorinţa partidului care a denunţat protocolul cu PSD. ”ALDE nu vrea să rămână la guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

”ALDE nu vrea să rămână la guvernare”, a declarat, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a explicat că Delegaţia Permanentă a decis ieşirea de la guvernare, Teodor Meleşcanu fiind unul dintre cei care au votat ”pentru”

”Dumneavoastră trebuie să faceţi distincţie între voinţa partidului şi dorinţa unor persoane individuale. Domnul Meleşcanu vrea o funcţie la Senat, a obţinut o funcţie. Alţi trei colegi vor să fie miniştri, odată în viaţă unii dintre ei, alţii să mai fie în continuare. Ce pot să fac decât să constat aceste lucruri şi partidul îşi vede mai departe de ceea ce a hotărât”, a mai declarat Tăriceanu.

Acesta susţine că nu există o criză în ALDE, ci doar o situaţie generată de patru persoane care au acceptat funcţii.

”Nu există decât o situaţie legată de patru persoane: de domnul Meleşcanu care a acceptat să încalce regulamentul numai şi numai ca să ajungă preşedintele Senatului şi a ajuns - probabil că vrea să aibă un sfârşit de carieră încununat de această funcţie e problema domniei sale - şi de trei colegi care au acceptat astăzi funcţia de miniştri. Au fost curtaţi mulţi mai multe care au refuzat”, a mai declarat liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, miercuri seară, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi o altă scrisoare Vioricăi Dăncilă, ca urmare a noilor propuneri de miniştri pe care le-a făcut premierul.

”Persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţia de miniştri sunt decăzute din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, i-a transmis Tăriceanu şefului statului, în timp ce premierului i-a spus că ”toată această manevră reprezintă încercări disperate de salvare personală”.

La rându său, preşedintele senatului, Teodor Meleşcanu, i-a transmis liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că şi el a fost ales de două ori în funcţia de preşedinte al Senatului propus şi susţinut de PSD şi, referindu-se la excluderea sa din partid, îl întreabă ironic care este proiectul ALDE, şi dacă, în cazul în care acest proiect ar exista şi membrii ALDE n-ar fi de acord, va ”da afară partidul din partid”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite