Politică

articolul anterior articolul urmator

Te limpezeşti ideologic la pierderea unei funcţii de ministru, e clar :)

4
13 Jun 2014 09:12:52
Alina Gorghiu

Nu ştiu dacă ar trebui să fim aşa încrâncenaţi împotriva celor care şi-au propus futil “să salveze liberalismul” în aceste zile. Ar fi fost nobilă intenţia, dacă s-ar fi născut în interiorul PNL, nu în exil autoimpus, nu din a treia încercare, şi nu printr-un ONG sau platformă (observ că devine “trendy”).

Nu aşa ţii liberalismul unit, ci aşa faci un joc cu miză zero. Nu ajuţi, practic, nici măcar PSD, care are tot felul de încăierări pentru ciolanul guvernării sau desemnarea candidatului la prezidenţiale. Mai lipseşte ca dl. Geoană să-şi facă un ONG şi, alături de dna. Udrea şi dl. Tăriceanu, să devină “adevărata” alternativă a sistemului politic românesc.
Aş remarca lipsa de “zvâc” a mişcării, fiind folosite noţiuni total depăşite, cu iz legionar, precum “rezistenţa liberala”. De tristă amintire e şi titulatura, “Grupul pentru salvarea liberalismului” având aceeaşi rezonanţă fonetică a “Frontului salvării naţionale”.
Haios este că evenimentul s-a desfăşurat în sala Blaga, iar scaunele au fost portocalii. E un demers total neserios, aproape la fel de neserios ca negocierile dintre PSD şi PPDD, iar eu aş paria ca, până la congresul PNL, parte dintre aceşti nemulţumiţi vor reveni în partid.
E uluitor faptul că cei mai speriaţi de dispariţia liberalismului sunt oamenii pe care PNL şi Crin Antonescu i-au propulsat în fotolii guvernamentale sau demnităţi (Gerea, David, Daniel Barbu, Stănişoara, Stroe, Chiţoiu) şi din cauza cărora noi am avut de tras mult la capitolul imagine. De unde trag concluzia că abia dupa ce pierzi o funcţie de minstru te limpezeşti ideologic.
Acum, serios vorbind, păstrarea identităţii e o miză pentru fiecare liberal sau pentru fiecare om care simpatizează cu noi, chiar dacă nu e membru de partid.
Pe final, nu mă feresc să spun că mă leagă amintiri frumoase de echipa Tariceanu, dar şi că (recunosc fapta şi regret) nu prea mă dau în vânt dupa ABBA.

 

Articol preluat şi pe www.alinagorghiu.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Radu Mircea
13.06.2014, 09:45:49

Gasca lui Tariceanu confirma inca odata ca tradarea moare dar nu se preda . Nici nu-i de mirare , din aproape 600 de parlamentari foarte putini nu au trecut macar prin doua partide si aceia doar pentru ca nu au avut inca timp si ocazie .

-1 (1 vot)
AXE
13.06.2014, 10:32:09

Penibil, ridicol si prostesc demersul d-lui Tariceanu. Nu viitorul partidului ii macina pe tovarasii de drum ai fantelui de Dambovita ci viitorul lor politic si, mai ales, viitorul material. Indivizii acestia inca alearga dupa tren, deh au avut locuri la clasa intai, desi trenul a ajuns de mult in alta statie... Mai bine s-ar sui in drezina ppdd, oricum nu-i deosebeste nimic.

-1 (1 vot)
tampa_killer
13.06.2014, 10:46:58

Dna parlamentar: ar fi mai eficient ca partidul , excluzandu-i pe cei ce s-au unit sub Tariceanu , sa arate ca dincolo de titulatura chiar are ceva din spiritul liberal. Liberalismul si dreapta in general nu se bazeaza pe gargara ce o primim in portii dese si consistente ci in actiune. Nu sunt sensibil nici la finetea cu care va prezentati in emisiuni tv, nici la coafura lui C Antonescu sau numele german al primarului de Sibiu. Eu nu v-am auzit vorbind clar si raspicat despre retragerea statului din economie , despre sisteme private de sanatate si pensii, despre modelarea statului in sensul eficientizarii sale. Am fost unul care a crezut ca tineretea unora dintre parlamentarii PNL este si gajul pt o politica facuta altfel. Stupida presupunere am avut! Poate ar fi mai bine sa dovediti prin fapte ca sunteti liberali si nu prin crize isterice in media!!!

-1 (1 vot)
The Anonymous
13.06.2014, 10:53:47

Cred ca ideologia oricarui partid, ratiunea sa de a exista, ar trebui sa se indrepte catre asigurarea bunastarii cetatenilor propriei tari. Ideologiile diverselor partide difera prin modul cum concep aceste partide sa se ajunga la acea bunastare, transpus intr-un program politico-economico-social. Asta cred ca ar fi teoria, respectiv idealul existentei unui partid politic. Ce se intampla de fapt in Romania? Desi teoretic exista ideologii la diferitele partide, exista o discrepanta uriasa intre acestea si actiunile partidelor respective. Aceasta discrepanta devine si mai mare atunci cand partidul este la putere. Desi toate ideologiile partinice ar trebui sa apere interesul national, acesta a fost, este si banuiesc ca va fi calcat in picioare fara nici o sfiala pentru castigul material si influenta castigate prin prezenta in diversele structuri de putere din stat. In concluzie, cel putin pana acum, ideologiile partidelor romanesti au existat doar pe hartie.

+1 (1 vot)
Modifică Setările