Teletâmpiţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suntem pregătiţi în permanenţă pentru breaking news. Cumva, ar trebui sa ne aşteptăm ca Dragnea, Nicolicea, Olguţa, Firea, Tudose, Codrin, Nicolae, Ponta, Tăriceanu şi replicile lor din PMP, UDMR şi PNL să fie loviţi brusc de streche şi să iasă public şi să ne spună:

Băi, aveţi dreptate, suntem nişte impostori, nişte oportunişti mârlani şi sociopaţi. Ne-am îmbogăţit din politică şi am fi, probabil, nişte neica nimeni dacă nu am fi politicieni. Neamurile noastre, nevestele, soţii, amanţii şi amantele noastre depind de poziţiile şi de afacerile noastre corupte. Ar fi firesc să ne retragem din politică şi din viaţa publică, pentru că suntem mult prea toxici pentru societatea asta. Mulţi dintre noi ar trebui să facă puşcărie pentru corupţie. Vă cerem scuze şi sperăm să ne iertaţi!

Dragnea este zânul concidenţelor şi al amneziilor fericite, omul care a ajuns să fie înconjurat de foşti prieteni supermilionari din contractele cu statul şi consiliul judeţean controlat de el fără ca domnia sa să ştie ceva. Cea mai bună dovadă a acestor coincidenţe sunt chiar fiul şi fosta lui nevastă, amândoi incredibil de bogaţi, în ciuda faptului că domnul Dragnea a fost senzaţional de talentat în a ţine într-o sărăcie lucie populaţia Teleormanului.

Nicolicea este de 25 de ani demnitar ales pe listele PSD şi UNPR. Nevasta dânsului, ca orice jurnalistă mediocră, a făcut o carieră extraordinară în tot felul de consilii de administraţie foarte bănoase. Până să ajungă la Transgaz, a trecut şi pe la TVR, Poşta Română şi Guvernul României în perioada în care premier era Victor Ponta. Nicolicea spunea: 

Dacă alegi o rudă genială care a luat premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese.

În mod cert, Nicolicea nu se referea la fiica din Parlamentul European al marelui ştab al PSD Ilie Sârbu, acum unul dintre cei mai bine plătiţi bugetari din România, al cărei soţ - Victor Ponta - era prim-ministru, verişoara ei era şefă la TAROM, iar soţul acesteia era ministru al Justiţiei.

Prostălăul în cauză e probabil un alt jurnalist celebru prin fosta lui soţie, Olguţa Vasilescu. Omul ocupă în acest moment funcţia de vicepreşedinte la cea mai bine plătită instituţie de stat, deşi audierea lui publică a dovedit că s-ar califica drept prostalăul de care vorbea Nicolicea. Căştigă cam de 20 de ori mai mult decât un jurnalist de calibrul dânsului.

Olguţa Vasilescu este în politică din 1991. Şefă a tineretului Partidului Romania Mare. Probabil cea mai celebră ţaţă care a făcut jurnalism de provincie şi a ajuns o dovadă că mediocritatea agresivă şi nesimţită reprezintă calificarea necesară pentru a fi ministrul lui Dragnea.

Nevasta şi fiica lui Tudose, rudele şi prietenii lui Pandele şi Firea, clica din jurul lui Tăriceanu sunt toţi dovezi clare ale unei clase politice putrede până la os.

Toţi au fost şi sunt promovaţi la greu de televiziunile controlate de oameni cel puţin la fel de dubioşi ca ei. Să te aştepţi ca oamenii de mai sus să dispară voluntar din politică este ca şi cum te-ai aştepta ca mârlănia, agresivitatea vulgară şi absenţa de coloană vertebrală să fie sancţionate şi nu promovate de televiziuni.

Sigur că ar putea fi şi altceva breaking news, o declaraţie neaşteptată a tartorilor din mass-media. Marii noştri boieri zicând: 

Dragii noştri teletâmpiţi, vedetele noastre sunt plătite de 30 până la 50 de ori mai mult decât un profesor pentru a promova agendele noastre personale şi nu pentru interesul dumneavoastră. Vrem să scăpăm de puşcărie şi să ne păstrăm zecile sau sutele de milioane de euro pe care le-am făcut din afaceri necinstite cu statul. Stat reprezentat de nemernicii pe care care îi prezentăm drept politicieni care merită să fie votaţi sau ca analişti independenţi, dacă au fost „retraşi“ din politică.

Opinia publică este dominată de foşti puşcăriaşi sau puşcăriabili, de foşti securişti sau oameni plătiţi de aceştia. Caractere oribile, foştii sau actualii prieteni sau angajaţi ai lui Oprescu, Voicu, Hrebenciuc, Ghiţă, Voiculescu, Năstase sunt cei care sunt toată ziua la televiziunile cu cea mai mare audienţă. 

Recent, grobianismul halucinant a lui Şerban Nicolae a fost răsplătit cu zeci de ore de maximă audienţă la anumite posturi TV. Desigur, faptul că Şerban Nicolae este instrumentul principal la Senat pentru modificarea legilor justiţiei este o pură coincidenţă.

Pericolul nu este că suntem luaţi de tâmpiţi, pericolul este că, încet-încet, riscăm să ne transformăm în tâmpiţi sau să amorţim gândindu-ne că dacă devine insuportabil o să emigrăm în Canada.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite