„Tenorii“ luptei anti-Justiţie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu şi Sebastian Ghiţă şi-au intensificat mesajele anti-Justiţie odată cu apropierea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. În timp ce Tăriceanu subliniază că DNA face un joc electoral, Băsescu şi Ghiţă au dispute cu Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, fostul preşedinte Traian Băsescu şi deputatul Sebastian Ghiţă au început în ultimele zile să lanseze numeroase atacuri la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţi, şi la adresa şefei acestei instituţii, Laura Codruţa Kovesi.

„Evenimentele politice din ultimele zile prefigurează o campanie electorală cu doi competitori. Pe de o parte, ALDE şi PSD, a căror coaliţie la guvernare a contribuit substanţial la un trai mai bun al românilor şi, de cealaltă parte, preşedintele Iohannis în coaliţie ocultă cu  procurorul-şef al DNA şi cu un partid paravan-marionetă“, declara preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, miercuri. Mai mult, acesta sublinia că adversarii politici ai lui Iohannis ar fi toţi în vizorul DNA.

„Lista neagră“ a DNA

„Lista neagră cu liderii politici nedoriţi este deja vizibilă de o bună bucată de vreme. Pe baza ei DNA a pornit anchete, a întocmit dosare cu acuzaţii mai mult sau mai puţin reale. Nu are importanţă. Important e ca liderii de pe lista neagră să fie plimbaţi pe la DNA, prin instanţe şi, mai ales, prin faţa camerelor de luat vederi pentru mediatizarea „penalilor”, ceea ce am numit telejustiţie, cea care acţionează direct şi eficace asupra emoţiei colective“, a completat Tăriceanu care a precizat că DNA e actorul principal al campaniei.

Un mesaj similar e utilizat şi de fostul şef de stat  Traian Băsescu. Fostul preşedinte a afirmat, miercuri, la România TV, că noile acuzaţii ale DNA la adresa Elenei Udrea arată „răutatea femeiască“ a Codruţei Kovesi şi disperarea ei legată de faptul că nu poate răspunde convingător întrebărilor legate de teza sa de doctorat şi de relaţiile cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

„A fost într-o vreme moda la DNA a abuzului în serviciu. După decizia Curţii Constituţionale au lăsat-o mai uşor cu abuzul în serviciu, apoi a fost că «noi te acuzăm, dăm comunicate, dar tu nu ai voie să vorbeşti». De la dosarul cu fiica mea, s-a trecut la altă ticăloşie - instigare la luare de bani”, a comentat Traian Băsescu cele două acuzaţii de instigare la luare de mită de care s-ar face vinovată, în opinia DNA, Elena Udrea.

„Răutatea feminină“

Mai mult, fostulu preşedinte, actualmente lider al PMP, susţine că extinderea acuzaţiilor la adresa Elenei Udrea are drept cauză şi circumstanţele în care se află Codruţa Kovesi, cu suspiciunile legate de teza ei de plagiat şi de relaţiile cu Sebastian Ghiţă, la care s-ar adăuga „răutatea feminină”. „La doamna Kovesi este şi o chestiune femeiască, funcţionează total şi răutatea feminină“, a mai spus Băsescu.  

De asemenea, fostul şef de stat a ironizat-o pe şefa DNA. „Zeiţa asta neîntinată este foarte umblată printre oamenii politici“, a completat liderul PMP care a subliniat că Laura Codruţa Kovesi are un tupeu incredibil, sugerând că încearcă în prezent să distragă atenţia publică de la subiectul „cucuveaua mov“.

„Dosare pentru a fi scoşi din politică“

Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat, la rândul lui, faptul că unor lideri politici le sunt pregătite dosare pentru a fi scoşi din scna politică. „Am informaţii destul de solide care mă fac să cred că (...) domnilor Tăriceanu, domnului Băsescu, domnului Ponta şi, aţi văzut, şi domnului Blaga li s-au făcut dosare pentru a fi scoşi din politică. Pentru că nu vrem PMP în Parlament, nu vrem Partidul România Unită în Parlament, nu vrem în Parlament decât pe USR. N-au putut să-l pună pe Nicuşor Dan şef la Primăria Bucureşti, n-au putut să o pună pe Matilde Clotilde la sectorul 1, or să vrea să-i pună acum şefii ţării”, a spus Sebastian Ghiţă.

Pe de altă parte, acesta i-a cerut în repetate rânduri Codruţei Kovesi să recunoască faptul că a corespondat cu el de pe adresa cucuveauamov@gmail.com, unde i-a fost cerută şi o dovadă a unui raport referitor la teza de doctorat a şefei DNA. Ghiţă a depus, pe 27 septembrie, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite