Tensiuni în filialele judeţene ale PNL. Cum s-a ajuns la plângeri penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Boboc, Adrian Tabarac. FOTO Inquam Photos, Facebook - arhivă personală
Cătălin Boboc, Adrian Tabarac. FOTO Inquam Photos, Facebook - arhivă personală

Mai multe organizaţii judeţene ale PNL sunt măcinate de dispute interne. Dacă în PNL Brăila acuzaţiile au mers până la plângeri penale, în organizaţia PNL Bistriţa-Năsăud începe plătirea de poliţe politice.

Adrian Tabarac, fost şef al organizaţiei municipale PNL Brăila, a anunţat miercuri seară că, în urma plângerilor sale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a început urmărirea penală privind falsificarea listelor de candidaţi ai filialei judeţene pentru parlamentare. „Boboc şi complicii lui vor da socoteală în faţa legii! În perioada următoare, procurorii îi vor audia ca martori pe toţi primarii liberali şi pe ceilalţi membri PNL care au participat la şedinţa în urma căreia au fost stabiliţi candidaţii partidului la alegerile din decembrie”, a scris pe pagina sa de Facebook Tabarac. Concret, fostul preşedinte al PNL Brăila a atras atenţia că lista pentru parlamentare a fost întocmită ulterior şedinţei de Comitet Director Judeţean al PNL, fără a se ţine cont de votul dat, acest for fiind condus de Cătălin Boboc.

Contactat de „Adevărul”, Adrian Tabarac a precizat că a fost începută urmărirea penală in rem pentru fals şi uz de fals, iar el a fost audiat săptămâna trecută ca martor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, estimând că în curând vor fi chemaţi la audieri şi foştii colegi. Cătălin Boboc, liderul interimar al PNL Brăila, a negat faptul că ar fi primit vreo înştiinţare referitoare la faptul că e urmărit penal sau că e chemat la Parchet: „E o frustrare a dumnealui. Nu am primit nici eu, nici colegii mei vreo înştiinţare. Sunt prostii şi invenţii ceea ce spune domnul Tabarac. Aşa se întâmplă în politică când nu ai rezultate”, a declarat, pentru „Adevărul”, Cătălin Boboc, lider politic pe cale să ajungă secretar de stat la Ministerul Muncii. De altfel, Tabarac a şi fost exclus din PNL toamna trecută, acesta contestând decizia luată de organizaţia condusă de Cătălin Boboc.

Săgeţi către pucişti

Tensiuni nu sunt doar la Brăila. PNL Bistriţa-Năsăud, condusă de Ioan Turc (primar al Bistriţei), i-a criticat pe liderii de la centru care au cerut demiterea lui Ludovic Orban. Din filiala liberală bistriţeană face parte secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, unul dintre cei care l-au atacat public pe Ludovic Orban. De altfel, PNL Bistriţa este a doua organizaţie care anunţă că a votat o rezoluţie de susţinere a actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, după PNL Teleorman, filială condusă de unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Orban, deputatul Costel Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite