Tensiuni între lupii tineri ai PSD. Cătălin Ivan: Sturzu îi face jocul lui Ghiţă, vrea să facă un nou partid. Sturzu: Şi de la UNPR am primit invitaţie. Nu mă duc nicăieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a criticat, marţi, pe Facebook, declaraţiile deputatului PSD Mihai Sturzu, susţinând că acesta din urmă îi „face jocul lui (n.r. - Sebastian) Ghiţă, acela de a crea un nou partid înc are atragă cât mai mulţi social-democraţi. Replica lui Sturzu a venit la scurt timp, acesta precizând că a primit oferte de la aproape toate partidele politice, dar nu vrea să plece PSD.

„Eu tind să cred că (deputatul PSD Mihai Sturzu – n.r.) face jocul lui Ghiţă, acela de a crea un nou partid rupând din PSD cât mai mult. Nu au reuşit după alegeri şi cred ei că este acum un moment mai bun. Greşesc amândoi din lipsă de experienţă politică şi dintr-o cunoaştere precară a partidului care, prin prisma relaţiei lor de prietenie cu Ponta, le-a oferit cam totul”, a scris europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, marţi, într-un mesaj pe Facebook.

În plus, Ivan a susţinut că Mihai Sturzu refuză să organizeze congresul pentru alegerea unui nou preşedinte la organizaţia de tineret. „Mihai Sturzu este cel care, la doar câteva luni de la intrarea în partid, a primit toate funcţiile posibile pentru un tânăr politician, de la cea de consilier al primului ministru, la cea de deputat şi apoi cea preşedinte al organizaţiei de tineret”, reuşind „să-şi pună oameni în funcţii importante, care să-i rezolve unele probleme, exact pe modelul <<comuniştilor>> pe care îi blamează acum“, a adăugat europarlamentarul PSD. 

„Ponta nu iubea democraţia şi avea alergie la alegeri libere“

De asemenea, acelaşi social-democrat a mărturist că Victor Ponta a fost cel care i-a convins pe toţi ceilalţi candidaţi la preşedinţia TSD să se retragă din competiţie pentru ca Mihai Sturzu să câştige alegerile interne.

„Faptul că Ponta nu mai iubea deloc democraţia şi avea alergie la alegeri libere şi dialog nu mai era o noutate. Faptul că tinerii nu au opus nicio rezistenţă, însă, aşa cum făceau altă dată, cu Victor Ponta preşedinte al TSD (ironic, nu-i aşa?), a fost un semnal clar că partidul merge într-o direcţie foarte proastă. Când a câştigat Mihai Sturzu, tinerii l-ar fi votat pe Gabriel Petrea, dar astă a fost un detaliu puţin important pentru cei care se aflau în plin proces de reformare a partidului“, a mai scris Ivan. 

Replica lui Sturzu a venit la scurt timp după criticile lui Ivan. „Rămân în PSD atâta timp cât PSD va avea nevoie de mine, nu renunţ la principiile de stânga. Şi de la UNPR am primit invitaţie. Nu mă duc nicăieri. Cam toate partidele m-au invitat, în afară de UDMR“, a afirmat Sturzu, citat de Mediafax. 

Deputatul PSD a punctat în declraţiile sale şi o distanţare de Victor Ponta, cu toate că nu e încă evident acest lucru. „Nu există nicio legătură între discursul meu de la Congres şi orice plan sau strategie legată de Victor Ponta, niciodată nu a fost. Am spus public acest lucru, de când am devenit membru al partidului, nu am avut aceeaşi relaţie cu Victor Ponta pe care o aveam înainte. Nu s-a întâmplat să susţin sau să strâng semnături pentru orice proiect politic al lui Sebastian Ghiţă. Rămâne să vedem ce facem de acum înainte şi vreau să dau un răspuns tuturor celor care m-au sunat în aceste zile să-mi propună diverse colaborări politice. Sunt un om de stânga, rămân un om de stânga“, a adăugat Sturzu. 

Referitor la Sebastian Ghiţă, Sturzu a subliniat că omul de faceri este o persoană de care îl despart multe lucruri

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite