Tensiuni între miniştrii din coaliţie. Virgil Popescu îl acuză pe Claudiu Năsui că face anunţuri publice sensibile înainte de a discuta cu el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu FOTO Gov.ro
Virgil Popescu FOTO Gov.ro

Ministrul Energiei Virgil Popescu a lansat mai multe săgeţi către ministrul Economiei Claudiu Năsui, pe care-l acuză că face anunţuti publice înainte de a discuta cu acesta. Virgil Popescu a explicat şi contextul în care lucrează cei doi, având acelaşi aparat de specialitate.

„Dânsul poate să aibă nemulţumiri. Înainte, până în decembrie anul trecut, exista Ministerul Economiei Energiei şi Mediului de Afaceri. Din el s-au desprins două ministere: Ministerul Energiei, unde pleacă toată partea de energie care există şi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Până nu apar Hotărârile de Guvern ale celor două ministere, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care este ministerul de anul trecut, asigură serviciile suport, de specialitate, pentru cele două ministere. De ce face acest lucru? Pentru că, neexistând cele două ministere, nu există organigramă, ştat de funcţie, personal al ministerului”, a afirmat Virgil Popescu la Digi24.

Ministrul a explicat apoi că cei doi lucrează în clădiri diferite cu acelaşi aparat de specialitate. Totodată, Virgil Popescu a răspuns şi la criticile lui Cladiu Năsui privind măsurile luate de PNL anul trecut în ecomeniul economiei.

„Când se vor face aceste HG-uri, fiecare minister îşi va lua personalul şi suport şi de specialitate şi fiecare ministru îşi va vedea exact de problematica lui.

Dacă vorbim de măsurile pe care le-a luat PNL anul trecut, aici nu pot să fiu de acord cu dânsul. Nici măsura granturilor pentru microîntreprinderi – 2.000 de euro; Măsura 2 – granturi de capital de 150.000 de euro, nici măsura 3 granturi pentru investiţii nu sunt măsuri care să nu fie ţintite către IMM-uri, sunt măsuri foarte bune pentru ele. Aici a fost o discuţie în spaţiul public. Cred în continuare că un antreprenor, dacă vrea să facă producţie, trebuie să poată fi ajutat pentru extindere capacităţii de producţie prin construcţia unei hale.

E normal să finanţăm prin măsura 3 de investiţii investiţiile productive, care pot să însemne inclusiv o clădire, dar pentru producţie.

Tot în Ordonanţă scrie că nu se finanţează birourile. Dacă cineva a cerut finanţare pentru apartamente sau imobil de birouri, nu e eligibil. Degeaba a cerut. Probabil că dânsul nu a văzut în Ordonanţă, că am văzut în spaţiul public că sunt foarte multe cereri de birouri”, a adăugat ministrul.

Virgil Popescu, despre Năsui: În general anunţă public şi după aia vorbim 

Întrebat dacă Claudiu Năsui îl anunţă ce va anunţa în spaţiul public, Virgil Popescu a precizat că „în general anunţă public şi după aia vorbim. Cred că ar fi mai bine să discutăm înainte, pentru că aceste lucruri le-aş putea spune direct şi aş stinge din faşă acest lucru”, a adăugat ministrul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, săptămâna trecută, că va trimite Corpul de Control pentru a verifica cum sunt folosiţi banii din Măsura 3 de granturi pentru firmele afectate de pandemie, spunând că vrea să se asigure că ajung la firmele care au cea mai mare nevoie.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că măsura guvernamentală de ajutor nu îşi atinge scopul, mai mult de jumătate din proiecte fiind pentru achiziţia de imobile.

Năsui mai scrisese anterior, într-un mesaj pe Facebook, că Măsura 3 (granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor) nu are bugetul asigurat şi nu are „toate avizele de la Comisia Europeană, mai precis pentru grila de evaluare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite