Tensiuni între Opoziţie şi Putere. USR acuză: „Nerecunoaşterea semnăturilor deputaţilor este un precedent periculos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor USR, Claudiu Năsui, a declarat, luni, că nerecunoaşterea de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor unor semnături din tabelul de susţinere a convocării unei sesiuni extraordinare reprezintă „un precedent foarte periculos" pentru Parlament.

„Ce s-a întâmplat azi stabileşte un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc, anume Biroul Permanent nu recunoaşte semnături. Practic, ei, de la sine putere, au decis să nu recunoască anumite semnături şi culmea, nu o recunosc pe a mea, a persoanei care este acolo de faţă cu ei şi le spune <Da, eu sunt, eu vreau să semnez”, a afirmat liderul deputaţilor USR, Claudiu Năsui, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Năsui, majoritatea PSD-ALDE din conducerea Camerei Deputaţilor a dorit să tergiverseze convocarea sesiunii extraordinare în care PNL, USR şi PMP doreau, printre altele, investigarea evenimentelor din 10 august, când s-au înregistrat violenţe la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei. „Intrăm într-o zonă a absurdului, într-o zonă puerilă în care dânşii duc parlamentarismul românesc şi care, de fapt, este o ruşine pe care trebuie să o ducem cu toţii (...) S-au folosit de nişte tehnici de tergiversare puerile, copilăreşti. Imaginaţi-vă că opoziţia devine majoritară, ei în continuare pot să spună că nu recunosc semnăturile“,a mai afirmat Năsui. 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a declarat, luni, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR şi PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaţilor sunt „diferite" sau „copiate".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite