Politică

articolul anterior articolul urmator

Tentaculele famigliei Dragnea în justiţie

19
6 Nov 2018 08:15:30
Mircea Morariu

Nimic neaşteptat, nimic senzaţional nu s-a întâmplat la îndelung amânatul CExN al PSD care, în fine, a avut loc ieri. Şi aceasta chiar dacă punem la socoteală jalnicul spectacol de prost gust şi de doi bani oferit de dl. Liviu Dragnea, care a descins la şedinţă înarmat cu două valize.

Şi una, şi cealaltă burduşite cu gogoşi de proastă calitate. Şi aceasta deoarece a fost prost sfătuit de nişte amărâţi de consultanţi politici israelieni care l-au făcut pe inculpatul de rang înalt pe nume Dragnea Nicolae Liviu să devină încă şi mai dezagreabil în ochii românilor, dar, totodată, încă şi mai nefrecventabil în plan internaţional decât a fost până în urmă, să zicem, cu o săptămână.

CExN de ieri a îndeplinit, precum un areopag al dobitoacelor, poftele şi dorinţele lui Dragnea. Adică a luat decizia excluderii din PSD a opozanţilor acestuia, domnii Adrian Ţutuianu şi Marian Neacşu. Singurul lucru cu adevărat notabil din întreaga desfăşurare a CExN de ieri este că totuşi 9 membri ai acestuia i s-au opus lui Dragnea. Lucru la care nici măcar nu putea visa nimeni nu mai departe de începutul lunii martie, atunci când preşedintele PSD închidea triumfător lucrările Congresului Extraordinar al PSD.

Aparent scorul de 53 la 9 în favoarea lui Dragnea este unul zdrobitor, consfinţind o nouă victorie a celui care pare a se fi eternizat la conducerea social-democraţilor români. Am fi fost însă complet naivi dacă ne-am fi aşteptat ca lucrurile să stea cu totul altfel. În componenţa CExN de acum al PSD sunt oameni aleşi de însuşi preşedintele PSD, unul mai decervelat şi mai imoral decât altul, inşi care la auzul amplorii furturilor la care li s-a dedat şeful nu îşi propun decât să îşi îmbunătăţească şi ei „metodele de lucru“ astfel încât să nu iasă nici ei din viaţă şi din funcţii „ca nişte proşti“.

Adevăratele ştiri de senzaţie ale zilei de ieri, luni, 5 noiembrie, sunt cele care au început să fie date publicităţii de jurnaliştii de la Rise Project. Informaţia cea mai plină de semnificaţie şi mai relevantă pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România fiind aceea că pe numele unui anume domn care se cheamă Gil Vasile firma Tel Drum, legată prin mii de fire de famiglia preşedintelui PSD, a emis, în septembrie 2015, sub semnătura directorului general Petre Pitiş, un cec în valoare de 15.200 lei. Cine este dl. Gil Vasile? La prima vedere, soţul soţiei sale. Adică al doamnei Simona Camelia Marcu, actuala preşedintă a CSM, care, la data emiterii şi încasării cecului cu pricina, îndeplinea funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De fapt, nici dl. Gil Vasile nu este chiar un Neica Nimeni ori un Coate Goale. Conform Hotnews, dl. Vasile este avocat specializat în Drept Comercial, nu pledează, însă deţine birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman.

Mai important este însă faptul că ilustra lui soţie, devenită preşedinte al CSM la data de 5 ianuarie 2018, s-a făcut remarcată prin atacurile repetate la adresa procurorului general al României, dl. Augustin Lazăr, mergând până acolo încât a cerut anchetarea acestuia pentru declaraţiile făcute împotriva Ordonanţei 13. Ca şi prin sprijinirea legilor Justiţiei în forma propusă de PSD.

Banii încasaţi de dl. Gil din partea firmei controlată fie şi numai prin interpuşi de Dragnea şi fiul ridică noi şi mari semne de întrebare în privinţa onestităţii opiniilor emise în faţa opiniei publice de numita Marcu Simona Camelia. A cărei demisie rapidă se impune. Faptul este relevant şi pentru cât de mari sunt tentaculele famigliei Dragnea în justiţie. Şi cât de pervertită a ajuns să fie aceasta din momentul preluării puterii de alianţa PSD-ALDE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Vanatorul/d.c.
6.11.2018, 09:02:15

Da..da..! Complicitati cu mafioti din sistemul judiciar au numai ”ăilalți”..! ”Ai nostri” sunt curati ca lacrima..! ”Specialisti” in astfel de acuzatii la adresa ”dusmanului de clasa”, sunt randasii mediatici ai celui care a dat un sens nou cuvantului ”penal”, atunci cand arata cu degetul la ”dusmanul de clasa” fara sa-si dea seama ca era printre primii care ”se incadra” in sensul respectiv. Ok. Stim cu totii ca cele mai multe complicitati mafiote de tip politician-magistrat se gasesc pe langa boschetul cu 3 trandafiri..! Insa acelasi tip de complicitati se gasesc si in tabara ailalată, penelist-iohannist-sereista.! Daca mafiotii PSD si oamenii lor din Justitie s-au dedat la tot felul de ”aranjamente” si ”lucraturi”, la acelasi timp de ”aranjamente” si ”lucraturi” sau dedat si mafiotii ”opozitiei”.! Sa luam un singur exemplu. Iohannis..! Acesta e un mafiot ca toti mafiotii politici care si-au facut averile din postura de bugetari. La fel ca majoritatea mafiotilor din pesedisti penelisti din politica romaneasca, si Iohannis a fost urmarit penal si a avut si are tot felul de compllicitati cu mafiotii din parchete si tribunale..! Aceste complicitati l-au scapat pana acum si pe el de puscarie, la fel cum l-au scapat pe Dragnea, Tariceanu sau pe oricare alt mafiot politic ”mai de soi”, care inca traieste in libertate si in luxul asigurat de averea ilicita, avere de care nu s-a atins si nu se va atinge nimeni, indiferent de marimea prejudiciului adus statului de ”tunurile” si manariile lui mafiote..! Parte din mafiotii politici, poate chiar si Iohannis, vor scapa fara sa faca o zi de puscarie, pentru ca aceste complicitati ale mafiotilor din politica cu mafiotii in roba de magistrat de care vorbeam mai-nainte le asigura instrumentarea dosarelor in asa fel, incat instantele judecatoresti sa constate fie ”fapta nu exista”, fie ca ”fapta s-a prescris”.

-1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
6.11.2018, 09:11:29

Cert este ca, in egala masura, atat manevrele juridice cu care Iohannis a fost scapat de puscarie si ”albit” pentru a putea afi plantata ca marioneta a la Cotroceni, cat si manevrevrele juridice care i-au scapat pana acum de puscarie pe Ponta, Dragnea, V. Blaga si alti mafioti pesedisti si penelistisi, au avut trei au fost consecinte. Cele 3 consecinte sunt: a) caderea in desuet a ideii de stat de drept; b) falsificarea grosolana a actului de justitie; c) decredibilizarea judecatorilor, functia de judecator pierzand pentru mult timp de-acum incolo prestigiul de care se bucura in statele in care Justitia e cu adevarat independenta si nu pocnitoare din calcâie in fata unor securisti de rit coldist aflati in cardasie cu procurori mafioti luluțano-portocalii-zdrente.

-1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
6.11.2018, 09:14:20

”pentru a putea fi plantat ca marioneta la Cotroceni”, ”au avut 3 consecinte”

-1 (1 vot)
herr v.5.02
6.11.2018, 11:10:47

"Tentaculele famigliei Dragnea în justiţie" (titlu articol) "luxul asigurat de averea ilicita [Iohannis, n.m]" (vanator) Caz tipic de aratura. Sau poate doar manifestari de slugoi agramat si pesedit. Sau ambele.

+1 (3 voturi)
Sorin Ionascu
6.11.2018, 11:53:05

"un cec în valoare de 15.200 lei" Daca d-na CSM (joc de cuvinte) se vinde pentru aceasta suma atunci e o c**va foarte ieftina.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările