„Tentativa de lovitură de stat“ din 10 august 2018 are… 18 autori. „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i“!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut un an de la evenimentele din 10 august 2018, pe care autorităţile statului în frunte cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă le-au calificat drept „tentativă de lovitură de stat“. Ei bine, la un an de zile de la „tentativă“ doar 18 persoane au fost trimise în judecată. Zeci de camere de luat vederi din Piaţa Victoriei, sute de ore de transmisie în direct ale posturilor tv, camere de filmat proprii ale jandarmeriei.

Toate adunate au probat vinovăţia a... 18 persoane. Din 100.000 câte se aflau în piaţă.

Jandarmeria a tolerat violenţele pentru a avea motiv să atace zecile de mii de oameni paşnici

Nu cred că statul român n-ar fi fost capabil să identifice şi alte persoane violente aflate în Piaţa Victoriei. A existat un material video imens, reclamaţii din partea cetăţenilor şi a jandarmilor. Nu cred că procurorii şi poliţiştii n-au acţionat cu toate resursele pentru a-i identifica pe cetăţenii agresivi. Şi i-au găsit: 18 persoane agresive şi violente. Pentru aceste 18 persoane au fost bătuţi, gazaţi, fugăriţi, zeci de mii de români nevinovaţi care-şi exercitau dreptul prevăzut de art. 39 din Constituţie.

ARTICOLUL 39

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

1000 de jandarmi înarmaţi cu tehnică modernă, cu sprijin logistic de prima mână, n-au resit să identifice şi reţină în intervalul 16-22 pe cei 18 huligani care s-au dedat la violenţe? Să fim serioşi! Planul era clar, elaborat în centrele obscure ale puterii. Îi lăsăm în pace pe huligani să provoace acte de violenţă, inclusiv forţarea intrării în Palatul Victoria, pentru ca la adăpostul acuzaţiei de „tentativă de lovitură de stat” să-i învăţăm minte pe toţii protestatarii. „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i”!

În mare parte strategia a reuşit. Au fost bătuţi şi gazaţi ziarişti români şi străini, turişti israelieni aflaţi întâmplător în apropierea Pieţei, şoferul de taxi care-i transporta. Mai grav, mii de copii, tineri, femei gravide, oameni în vârstă, care crezuseră în puterea art. 39 din Constituţie, au fost bătuţi, gazaţi, fugăriţi, traumatizaţi, deşi nu aveau nicio vină. Au manifestat în mod paşnic, fără arme sau acte de violenţă. O parte dintre aceştia n-au mai participat la mitingurile ulterioare din Piaţa Victoriei.

Dosarele se plimbă între Parchetul Militar şi DIICOT

Pentru că există mai multe dosare, legate de „tentativa de lovitură de stat”, de competenţa DIICOT, de actele huliganice al jandarmilor la ordinele superiorilor, reclamate de peste 1000 de persoane, ce pot fi anchetate doar de către Parchetul Militar, dosarele s-au plimbat sau se plimbă între aceste instituţii. Mai mult, şefi ai jandarmilor în 10 august 2018, deşi anchetaţi penal, au fost reinstalaţi în funcţii de conducere ale jandarmeriei, sau rotiţi între diferite funcţii de conducere. Un exemplu, celebrul Sebastian Cocoş. Sau „fantoma în alb”. Vor avea aceste dosare soarta dosarelor de la Revoluţie sau mineriade? Este posibil şi acest lucru. Interese superioare de partid şi de stat au impus procurorilor să bată pasul pe loc. Mai ales că Ministerul de Interne refuză să desecretizeze anumite documente şi dosare, se pare esenţiale în cadrul anchetei. Iar zeci de mii de români, bătuţi, gazaţi şi fugăriţi vor aştepta ani de zile rezolvarea reclamaţiilor lor.

Consecinţele în plan politic

Prăbuşirea electorală a PSD-ALDE are principala cauză evenimentele din 10 august 2018. Aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unora nepregătiţi filosofic pentru ea. Le ia minţile. Liviu Dragnea este în închisoare, Carmen Dan a fost dată afară de la Interne, şefii jandarmeriei pot spune acum de la cine au primit ordinele de intervenţie. Nu mai au motive să se teamă.

Dacă dosarele violentelor din 10 august nu vor fi soluţionate, PSD şi ALDE să se aştepte să deconteze şi la viitoarele alegeri acea decizie sinucigaşă: „curat neconstituţional, dar umflaţi-i”!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite