Teodor Baconschi: PDL să evite alegătorii care se vând pe "2 mici"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, a transmis, luni, partidului, că la alegerile din 2012 trebuie să ia voturile românilor care muncesc, nu pe cele ale românilor care cerşesc.

"România «care cerşeşte» nu reprezintă nicidecum 50% din populaţie: e vorba de o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial. Aici intră și cetăţenii care sunt la cheremul mitei electorale şi se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Sunt cei care şed până la brâu în apă, la birt, şi aşteaptă să le salveze bunurile statul, armata, pompierii... mereu alţii, nu ei înşişi. Sunt, în fine, masele de manevră pauperizate ale stângii", a scris, luni, Baconschi, pe blogul personal.

Ministru de Externe al României a adăugat, în articolul intitulat "Muncim sau cerşim?", că PDL are misiunea adunării electoratului "activ profesional", precum românii întreprinzători, profesorii, medicii. "Cei care susţin această țară, creatorii de valoare adăugată" ar trebui să fie ţinta PDL, a spus el, şi nu aceia care gravitează în jurul "sacului de iluzii vândute de socialişti".

În opinia lui Baconschi, electoratul care "cerşeşte" ar trebui "scos din mizerie", "desprins de asistenţă", "imunizat la mita electorală" şi "dezvăţat să cerşească mereu ajutorul statului".

Baconschi a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte".

Citeşte şi: Artizanii Mişcării Populare: Baconschi, Frunzăverde şi Valeriu Stoica

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite