Teodor Meleşcanu se întoarce pe o funcţie de conducere în Senat la pachet cu Şerban Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Meleşcanu va fi susţinut de PSD pentru un post de vicepreşedinte al Senatului, alături de Robert Cazanciuc şi de Liviu Marian Pop. Şerban Nicolae, unul dintre parlamentarii care au pus umărul la ciuntirea legislaţiei penale, va fi propunerea PSD pentru şefia Senatului. PSD are singur majoritate la Senat.

Senatorii PSD au decis, în şedinţa grupului de marţi, să-l propună pe Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Nicolae a candidat împotriva lui Titus Corlăţean şi a lui Niculae Bădălău.

”Din fercire pentru mine, beneficiez de sprijinul colegilor, foare bine pregătiţi, cu cariere pe cont propriu cât se poate de respectabile şi care şi-au dorit solidaritate.”, a declarat Şerban Nicolae, la finalul şedinţei.

Teodor Meleşcanu, lider la Senat pentru câteva luni

Acesta a explicat că votul va fi mâine, în şedinţa de plen a Senatului. ”Vă daţi seama că am fost liderul grupului trei ani şi jumătate tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cât se poate de onest şi de bună credinţă. De altfel, cred că activitatea mea în Senat este sufciient de bine cunoscută ca să primesc sprijinul altor grupuri parlamentare sau al altor partide.”, a mai declarat Şerban Nicolae.

Întrebat cum va arăta Senatul sub conducerea sa, Şerban Nicolae a spus: ”Eu sper să arate aşa cum trebuie să arate o instituţie constituţională. (...) Amestecul numelui meu în diverse scandaluri s-a făcut pentru a mă denigra”.

Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din funcţia de preşedinte al Senatului după ce Curtea Constituţională a României a decis că alegerea acestuia s-a făcut nelegal. Concret, judecătorii constituţionali au stabilit că  Meleşcanu a fost susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, în vreme ce ALDE l-a exclus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite