Politică

articolul anterior articolul urmator

Teodor Meleşcanu, noul preşedinte interimar al partidului Forţa Naţională

23
16 Nov 2019 17:28:03
Autor: George-Andrei Cristescu
Teodor Meleşcanu FOTO gov.ro
Teodor Meleşcanu FOTO gov.ro

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu a fost ales, sâmbătă, preşedinte interimar al partidului Forţa Naţională. De asemenea, fostul ministru Graţiela Gavrilescu a fost aleasă în funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.

“Mulţumesc celor care au creat aceasta forţă precum şi celor care s-au alăturat acestui partid! Suntem un partid de centru. Preocuparea noastră este aceea de a contribui cu adevărat la revigorarea României, la crearea unei platforme  civice şi politice care să asigure progresul social, economic, cultural, moral şi spiritual în favoarea românilor. Am stabilit obiectivul de a participa la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Din toate analizele care s-au făcut, rezultă că aproximativ 20% din electorat îşi doreşte un partid naţional care să promoveze interesele românilor şi României în interior şi în exterior. Sunt convins că vom aduce în România un alt mod de a face politică. Nu dorim ca dezbinarea din România să continue, dorim să contribuim la adunarea tuturor celor care gândesc româneşte”, a declarat Meleşcanu, potrivit unui comunicat transmis de partid.

La rândul său, Graţiela Gavrilescu a afirmat că doreşte ca Forţa Naţională să creeze locul în care toţi românii să simtă româneşte. 

“Suntem români,  ne dorim să trăim într-o Românie unită şi cuvântul de ordine al Partidului Forţa Naţională este respectul. Respect pentru toti românii, respect pentru resursele noastre naţionale, respect pentru cei cu care suntem parteneri. Dorim ca acest partid să poată să creeze locul în care toţi românii să simtă româneşte şi care îşi doresc, în acelaşi timp, să trăiască într-o ţară stabilă, o ţară care, atât de bogată fiind, nu trebuie să fie împărţită între buni şi răi, între bărbaţi şi femei, între tineri şi vârstnici.”

Tot sâmbătă, membrii Biroului Permanent Central al partidului l-as ales pe deputat Ştefan Baişanu în funcţia de purtător de cuvânt al formaţiunii politice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

cocor
16.11.2019, 17:44:15

Mosu ' acesta bolsevic are coliva-n gat si vorbeste despre alegeri anul viitor. Despre care romani din exterior vorbesti caricatura bolsevica, despre cei pe care I-ai trimis sa voteze la Nancy din Paris ? Despre cei pe care I-ai batjocorit atunci cand au vrut sa voteze ?

+5 (5 voturi)
Smeritu Pahomie
16.11.2019, 18:04:47

N-are stare securistu' asta.....nu stie ce sa mai inventeze acolo....

+4 (4 voturi)
Moftangiul Român
16.11.2019, 17:52:18

Deci o sa avem un partid nationalist cu influente economice liberale, dorind sa ia voturi si de la unii si de la altii. Cata vreme oamenii vor ignora traseele politice ale lui Melescanu si Gavrilescu au sanse sa obtina un 2% de la electoratul confuz. Daca oamenii nu-i vor ierta pentru traseism si tradari atunci vor obtine ceva putin peste 0%. Aici e de inteles un singur lucru: e un partid infintat din oameni fugiti de la ALDE tocmai in bratele lui Dancila si care, dintr-o evidenta maturitate politica, au constatat ei asa, pe nepusa masa, ca romanii au nevoie de altceva in perspectiva alegerilor urmatoare. Evident ca vor anunta ca vor sa intre intr-o alianta electorala ca sa prinda ei doi cat un scaun de parlamentar. Ca sa fie pusi cu botul pe labe, adversarii n-au de facut decat un singur lucru: sa arate fotografia lui Melescanu langa o alta cu cozile romanilor din Diaspora. Evident, au si procurorii sansa lor si anume aceea de a fi acuzati ca-si fac treaba cand il vor ancheta de zor pentru nemerniciile produse la votul organizat de MAE. O alta constructie de nisip dar care acum duhneste a oportunism mai ceva ca o statie de sortare a gunoiului!

+4 (4 voturi)
foarte atent
16.11.2019, 18:02:12

noua Vatra Romaneasca, n-asa? Vine si Cozma, nu ?! si Oprea, desigur !!

+3 (3 voturi)
Mircea Nistor
16.11.2019, 18:05:29

Forzza,forzza cu TeoDorel și Grațiela ! Oare oamenii ăștia și-au pierdut cu totul simțul ridicolului ?! Sau mai bine zis,l-or fi deținut cândva ?!...Ieși tataie,la pensie,nu te mai acoperi de ridicol !...Ați ajuns ca nenea Zaharia Trahanache,sau mai bine zis,ca Agamiță Dandanache .

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările