Politică

articolul anterior articolul urmator

Teodor Meleşcanu: E vorba de un conflict între Ponta şi Băsescu în care eu sunt o victimă colaterală

11
15 Oct 2014 22:55:50
Autor: Radu Eremia
Teodor Meleşcanu. FOTO: David Muntean
Teodor Meleşcanu. FOTO: David Muntean

Teodor Meleşcanu, candidat la alegerile prezidenţiale şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, a declarat miercuri seară, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, că este o victimă colaterală a conflictului Victor Ponta – Traian Băsescu şi a precizat că nu are informaţii dacă actualul prim-ministru a fost sau nu ofiţer SIE.

„Din păcate este vorba de un conflict între Ponta şi Băsescu în care eu sunt o victimă colaterală. Din păcate este şi SIE şi nu merită (…) Nu este problema mea să vorbesc de interpretarea unor acte, norme“ cum sunt cele prezentate de preşedintele României, a afirmat Teodor Meleşcanu.

„Nu puteam să complotez (n.r. – împotriva lui Băsescu). E aberant. Nu puteam să complotez la acoperirea lui Victor Ponta din momentul în care eu nu am date despre acest lucru (…) Eu am date din timpul serviciului meu”, a adăugat candidatul independent pentru prima funcţie în stat.

Referitor la problemele de natură legislativă, cele care de multe ori au dus la numeroase interpretări, unele nefavorabile, Meleşcanu a subliniat că ar fi nevoie de unele modificări.

„Avem nevoie de a adapta această legislaţie care datează din anii 90, 98 în ceea ce priveşte SIE, ca să fiu mai exact (…) Pachetul de legi referitoare la Siguranţa naţională stă de zece ani în parlament”, a opinat fostul şef al SIE.

De asemenea, Meleşcanu punctat faptul că în perioada sa nu au fost recrutaţi procurori, parlamentari sau ziarişti. În plus, a adăugat că au fost numiţi doar trei ofiţeri acoperiţi în mandatul său la SIE.

Fostul şef al SIE a reiterat că dacă va fi ales preşedinte a precizat că îşi va depune mandatul în 2016 pentru a fi organizate alegeri prezidenţiale concomitent cu alegerile legislative din acel an. Printre priorităţile sale sunt: funcţionarea statului român, modernizarea Constituţiei (reducerea numărului de parlamentari) şi crearea unui alt tip de relaţie preşedinte – prim-ministru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

miron miron
15.10.2014, 23:54:36

Melescanu minte. Presedintele i-a cerut o informatie, daca in guvern sunt ofiteri acoperiti, Melerscanu a verificat si a dat de Ponta, atunci a luat decizia de a spune ca-i secret si nu poate oferi informatii. Daca nu era nici un acoperit, ii era foarte usor sa spuna ca nu sunt ofiteri acoperiti in guvern si scapa basma curata. N-a vrut sa spuna nici ca nu sunt ofiteri acoperiti in guvern, s-a temut ca poate sunt alte mijloce de a fi descoperit Ponta si asfel este prins cu minciuna si risca pedeapsa. E periculos sa avem un fost ofiter acoperit ca presedinte, exista riscul sa asculte de ofiterul de legatura nu si direct de popor. Daca pe Ponta l-au trimis in strainatate ca spion, ma indoiesc ca are capacitate de a spiona, a facut plaja pe unde a fost pe banii SIE.

+6 (6 voturi)
Cetatean european
16.10.2014, 02:31:51

Cateva intrebari: 1. "Nu este problema mea să vorbesc de interpretarea unor acte, norme" - Este jurist si profesor de drept, a fost initiatorul HG 223/2013 - De ce a fost nevoie sa schimbe HG 1.209/2002 cu HG 223/2013 cand putea sa insiste pentru trecerea prin parlament a pachetului de legi privind siguranţa naţională? Ce modificari s-au adus textului HG 1.209/2002, care nu e publicata in Monitorul Oficial? Cum arata textul "C. Informaţiile, datele şi documentele secrete sunt cele care se referă la:...4. personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu;" in HG 1.209/2002? 2. „Nu puteam să complotez" - De ce a intrat in campania prezidentiala cand, in mod evident, are sansa de la a IX-a in jos? De ce, pe vremea cand era inca director al SIE, ii strangea semnaturi Mircea Dogaru, cunoscut mai degraba pentru pozitia sa pro-rusa, decat pentru cea pro-NATO?

+4 (4 voturi)
Handicapat Mental
16.10.2014, 08:12:20

Band ce esti, Faci pe prostul ca sa-l scoti pe impostor. La Jilava cu Tine!

+1 (1 vot)
valeriu topala
16.10.2014, 08:50:44

cita perversitate are hodorogul asta,nu duc trenurile din gara de nord!

+1 (1 vot)
bonfire bonfire
16.10.2014, 09:21:57

Sarman nebun. Luati-l de mana si internati-l intr-un sanatoriu caci deja a luat-o serios si iremediabil pe „aratura”.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările