Teodor Meleşcanu: E vorba de un conflict între Ponta şi Băsescu în care eu sunt o victimă colaterală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Meleşcanu, candidat la alegerile prezidenţiale şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, a declarat miercuri seară, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, că este o victimă colaterală a conflictului Victor Ponta – Traian Băsescu şi a precizat că nu are informaţii dacă actualul prim-ministru a fost sau nu ofiţer SIE.

„Din păcate este vorba de un conflict între Ponta şi Băsescu în care eu sunt o victimă colaterală. Din păcate este şi SIE şi nu merită (…) Nu este problema mea să vorbesc de interpretarea unor acte, norme“ cum sunt cele prezentate de preşedintele României, a afirmat Teodor Meleşcanu.

„Nu puteam să complotez (n.r. – împotriva lui Băsescu). E aberant. Nu puteam să complotez la acoperirea lui Victor Ponta din momentul în care eu nu am date despre acest lucru (…) Eu am date din timpul serviciului meu”, a adăugat candidatul independent pentru prima funcţie în stat.

Referitor la problemele de natură legislativă, cele care de multe ori au dus la numeroase interpretări, unele nefavorabile, Meleşcanu a subliniat că ar fi nevoie de unele modificări.

„Avem nevoie de a adapta această legislaţie care datează din anii 90, 98 în ceea ce priveşte SIE, ca să fiu mai exact (…) Pachetul de legi referitoare la Siguranţa naţională stă de zece ani în parlament”, a opinat fostul şef al SIE.

De asemenea, Meleşcanu punctat faptul că în perioada sa nu au fost recrutaţi procurori, parlamentari sau ziarişti. În plus, a adăugat că au fost numiţi doar trei ofiţeri acoperiţi în mandatul său la SIE.

Fostul şef al SIE a reiterat că dacă va fi ales preşedinte a precizat că îşi va depune mandatul în 2016 pentru a fi organizate alegeri prezidenţiale concomitent cu alegerile legislative din acel an. Printre priorităţile sale sunt: funcţionarea statului român, modernizarea Constituţiei (reducerea numărului de parlamentari) şi crearea unui alt tip de relaţie preşedinte – prim-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite