Teodor Baconschi a demisionat din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a demisionat în această seară din PDL, cu o seară înainte ca Biroul Permanent Naţional să ia în discuţie cazul său şi al altor critici din PDL.

Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia printr-o scrisoare trimisă preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

„Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească“, reaminteşte Baconschi.

„Nu am ezitat să apăr politica guvernului condus de dl Emil Boc în numeroase contexte publice şi mediatice, inclusiv în perioadele foarte dificile, când mulţi lideri ai PDL preferau să stea deoparte, în timp ce alţii părăseau partidul, trecând la USL.“, a comentat Baconschi.

„După dezastrul electoral din 9 decembrie 2012, cu gândul de a propune soluţii concrete spre reconstrucţia PDL, am susţinut, alături de dna Monica Macovei, moţiunea “Reformiştii”, care s-a bucurat de mai mult ecou în afara partidului decât în interior.“, a explicat Baconschi în scrisoarea de demisie.

Bacosnchi îl acuză ep Blaga că foloseşte un limbaj dublu.

„În ultimele săptămâni, semnatarii acestei moţiuni - niciodată sprijiniţi, niciodată acceptaţi cu adevărat - au fost propuşi pentru excluderea din partid. Conducerea actuală consideră că prezenţa lor în PDL este inutilă sau chiar dăunătoare. Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presă, mă pun într-o situaţie inacceptabilă: pe de o parte, aţi recurs la o formulă imprecativă, sperând că “se va alege praful şi pulberea de cei care pleacă din PDL”. Pe de altă parte, într-un ultim acces de eleganţă, mi-aţi recomandat - de la Cluj - să “fac ciocul mic”. Nu cred că acest gen de limbaj trebuie să caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formaţiuni politice democratice, în România europeană.“, mai afirmă Baconschi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite