Teodorovici, replică pentru Ponta şi Tăriceanu: PSD trebuie să aibă candidat propriu la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a venit cu o replică pentru Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, care au declarat că ar vrea un candidat comun PSD-ALDE-ProRomânia pentru alegerile prezidenţiale din iarnă. Teodorovici a subliniat că PSD trebuie să aibă un candidat propriu.

„PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un preşedinte al României şi ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toţi din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţiale”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, la Parlament, citat de Agerpres.

Întrebat dacă el ar fi un prezidenţiabil mai bun ca Tăriceanu, ministrul de Finanţe a afirmat că „nu se discută cine ar fi mai bun, este o analiză, doamna premier a spus că se fac analize sociologice, se va ţine cont de ele, va fi un vot politic în cadrul congresului şi punct”.
 

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, aliaţi din vremea USL, au din nou un plan comun pentru alegerile prezidenţiale, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Cei doi ar vrea ca PSD, ALDE şi ProRomânia să susţină un candidat comun pentru Cotroceni, iar acestă să fie Călin Popescu Tăriceanu. Viorica Dăncilă are alte planuri: candidat unic al PSD sau, cel mult, alianţă cu ALDE, dar fără Ponta. Urmează negocieri între cele trei tabere.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, la finalul şedinţei coaliţiei de luni, că PSD aşteaptă sondajele de opinie privind candidaţii la alegerile prezidenţiale, şi că nu poate opri ALDE să discute cu alte partide.


„Am spus că avem sondaje de opinie şi pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrăţişăm. (...) În politică trebuie să existe democraţie, poţi să negociezi cu orice partid, nu putem îngrădi dreptul unui partid de a discuta cu alte partide”, a relatat preşedintele PSD, întrebată ce părere are despre discuţiile dintre liderul ALDE şi Victor Ponta.

Culise. Ponta şi Tăriceanu o forţează pe Dăncilă să-l accepte pe liderul ALDE candidat unic al stângii la prezidenţiale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite