Politică

articolul anterior articolul urmator

Teze, antiteze şi conflicte de scenarii între „titanii“ comunistoizi ai presei bucureştene

14
8 Dec 2019 09:06:08
Mircea Morariu

Cele două mari şi infecţioase resturi comunistoide din presa românească - şi îi am în vedere când scriu asta pe domnii Ion Cristoiu, zis Coroiu, de la „Evenimentul zilei“ şi Cornel Nistorescu, proprietar şi director general al „Cotidianului“ - vorbesc la unison despre primejdia dictaturii personale a preşedintelui Klaus Iohannis care ameninţă de moarte România.

„Avem nu preşedinte, ci monarh!“ a exclamat şi repetat ba pe cristoiublog, ba în Evenimentul zilei, ba la televiziunile controlate de PSD care încă îi cer părerea Ion Cristoiu încă în seara zilei de 24 noiembrie. În vreme ce Cornel Nistorescu a tot inventat argumente care să-i susţină o idee-fixă pe care o exprima într-un aşa-zis editorial publicat la 4 decembrie 2018 în Cotidianul. Fascinat la modul psihiatric de povestea cu Binomul, fostul ucenic strungar de la I.M. Cugir făcut om de regimul comunist şi trimis în decembrie 1989 să se roage la mormântul ayatolahului Khomeiny, scria la data de 4 decembrie 2018 următoarele: „Klaus Iohannis înconjurat de generali este doar proba unui păpuşoi avansat la rangul de preşedinte al României, în spatele căruia aceleaşi servicii secrete îşi fac veacul şi jocurile“. Ca să vedeţi cât de puţin a evoluat gândirea politică a d-lui Nistorescu, vă invit, stimaţi cititori, să parcurgeţi editorialul respectivului intitulat Încurcă-i, Drace!, publicat la data de 6 decembrie 2019 tot în Cotidianul.

Dacă şi dl. Cristoiu zis Coroiu, şi dl. Nistorescu sunt deranjaţi, în ciuda rivalităţii lor de moarte, de faptul că preşedintele Klaus Iohannis pare să fi schimbat foaia, adică din preşedinte-spectator dă semne că ar fi devenit preşedinte implicat (de aici frecventa chemare la consultări la Cotroceni a premierului Ludovic Orban, a vicepremierului Raluca Turcan, a miniştrilor din domenii-cheie), între cei doi există divergenţe de opinii în privinţa relaţiei dintre Palate.

Dl. Cristoiu, bolnav de scenarită, un gazetar în care foarte adesea mi se întâmplă să văd reîncarnarea celebrului Caracudi caragialean (Reportaj) vorbeşte, invocându-şi sursele numai de el ştiute, despre un conflict în faşă între preşedinte şi premier. Zice că ne-am aflat într-o situaţie asemănătoare celei din ianuarie 2005 care a generat conflictul pe viaţă şi pe moarte dintre preşedintele proaspăt ales Traian Băsescu şi noul premier Călin Popescu-Tăriceanu. Dacă până mai deunăzi, dl. Cristoiu-Caracudi nu obosea să brodeze pe tema unui inventat blat între d-na Dăncilă şi dl. Iohannis, acum se face că a aflat că acelaşi domn Iohannis ar fi bătut palma cu atât de insignifiantul, de palidul domn Marcel Ciolacu în privinţa sorţii guvernului Orban pe care, ce să vezi şi cum să crezi o asemenea enormitate?, l-ar vrea înlăturat. Premierul a aflat şi de aici tensiuni, neîncredere, conflicte.

În editorialul mai sus menţionat al cărui unic scop este de a mai vorbi încă o dată în binecunoscutu-i stil de bodegă despre preşedintele Iohannis (pe vremea tinereţii sale cugirene în zona cunoscută sub numele Cânepi era o rău famată grădină de vară la care, probabil, dl. Nistorescu se ducea cam cu aceeaşi frecvenţă cu care marii jurnalişti din interbelic se duceau la Capşa), directorul Cotidianului afirmă că nu crede într-un astfel de conflict. Din contră. Pentru dl. Nistorescu este şi evident, şi deranjant că dl. Iohannis vine cu idei şi sarcini pentru membrii guvernului. Iar „guvernul va face tot ce zice preşedintele, chiar dacă ar fi stupid sau numai neconstituţional“. Aşa că, deşi vorbeşte ca şi dl. Cristoiu despre „amestecul grosolan al preşedintelui în instituţiile Statului“, despre moliciunea PSD, dl. Nistorescu nu vede nici un motiv de ceartă între Palate. Nu e însă de acord cu asumarea răspunderii guvernului şi îşi ia drept sprijin luciditatea a cui să vezi ? A tabagicului domn Toni Greblă.

Asumarea răspunderii guvernului pe Legea bugetului de Stat pentru anul 2020 despre care, la un moment dat, se vorbea în cercurile politice de la Bucureşti şi la care s-a referit şi preşedintele Iohannis a fost, pare-se, doar o ipoteză de lucru. Dl. Orban a cumpănit şi a înţeles că nu e tocmai democratică soluţia. Şi cred că a făcut-o şi fără indicaţiile preţioase ale d-lui Toni Greblă, care, ieşit spălat şi călcat din puşcăria unde e adevărat că a fost trimis pe nedrept de DNA, s-a mânjit prin colaborarea dezonorantă cu guvernul PSD. Acelaşi lucru l-a înţeles mai mult ca sigur şi preşedintele Iohannis. Spre supărarea domnilor Cristoiu şi Nistorescu. Cărora se pare că nu le-a ieşit demonstraţia. Dar vorba d-lui Nistorescu. Încurcă-i, Drace!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Gib
8.12.2019, 09:36:55

Stiti ceva dle. Morariu pe astia doi ii stie demult toata lumea. Pe mine ma deranjeaza insa la fel de mult un ziarist de-i zice lumea CTP, da cel care scria articole ditirambice cand cu mineriadele contra imperialistilor legionari. Domnul acesta s-a obisnuit sa-si verse zilnic otrava,cand cu picatura cand cu galeata. Se pricepe la orice si mai ales are asa ceva ca un mecanism intern care ii arata cat de mult gresesc semenii lui, din orice parte ar fi ei. Gratie acestui lucru el isi zice independent. Propunerea mea este sa fim totusi atenti si la acest vajnic atocunoscator nemilos. Marturisea el ca a avut un moment de cumpana daca mai ramane in Romania sau nu dar uite ca, "norocosi" cum suntem a ramas aici fiindca zice el gandeste si intelege sa traiasca in limba romana. Foarte frumos spus dar aferim de asa "pleasca" apud Paleologu.

+2 (8 voturi)
Mircea B.
8.12.2019, 10:13:18

Am crezut că te referi la Ciuvică.

+5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
8.12.2019, 10:26:37

Comentariu considerat abuziv.

Iulian Arion
8.12.2019, 11:38:00

Agentul Securitatii,Coroiu, ar trebui sa aiba accesul blocat la postul tv national. Ca regula, instigarea la ura in spatiul public ar trebui sanctionata cu amenda penala, iar recidiva cu privarea de libertate. Iaru (Ripa) Florin, Nistorescu, Mihaiu Liviu trebuie sanctionati penal pentru incitare la ura in seara turului II O persoana santionata pentru incitare la ura, nu trebuie sa mai aiba acces la tvr publica, sub sanctiunea concedierii realizatorului emisiunii. Dl Iaru incita la ura sistematic impotriva persoanelor de religie crestina. Dl Mihaiu Liviu incita la ura, tot sistematica, impotriva persoane varstnice din mediul rural. Acest obicei prost l-a avut si dl Dinescu in emisiunile realizate cu dl S. Tanase cand erau platiti de Vantu Sorin Ovidiu. Ambii, domni, Tanase si Dinescu prezentau argumente, inainte de aderarea Romaniei la UE, de ce Romania n-ar trebui acceptata in Uniune.

+1 (3 voturi)
ovidiu 19
8.12.2019, 12:02:51

Mare mirare.... Pe Nea' "Pui vii", il stiu bine. Prezice ca baba Vanga, ca maine da "Apoilacto", scuze, "Apocalipto"... Iar de cornelus? E un simplu oportunist.

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările