Politică

articolul anterior articolul urmator

Ticăloşie

53
26 Mar 2020 09:22:58
Mircea Morariu

Parcă mai ieri am urlat ca din gură de şarpe, confruntaţi cu bâlbâielile guvernamentale privind o eventuală creştere a vârstei de pensionare.

Atunci, nu mai ştiam cum să spunem, cum să argumentăm că în România condiţiile de muncă şi de viaţă au fost şi sunt altele decât în ţările occidentale, că speranţa de viaţă este mai mică şi că nu se face, că e inuman să nu beneficiem şi de binemeritata odihnă asigurată de contribuţiile la asigurările sociale pe care le-am plătit de-a lungul celor 40-45 de ani de muncă.

Iată însă că zilele acestea, când autorităţile Statului român se văd silite să adopte măsuri excepţionale spre a preveni o răspândire ce s-ar putea dovedi catastrofală a infecţiei cu COVID-19, unii dintre noi şi-au schimbat mizer, iresponsabil, ticălos discursul. Conform Ordonanţei militare nr. 3, persoanele ce au ajuns la vârsta de 65 de ani trebuie să se supună la un set de reguli niţel mai dure. În folosul şi pentru sănătatea lor, dar şi pentru binele public.

Trecând iar peste bâlbele de comunicare care, din nou, au fost reale (una a spus marţi la prânz preşedintele Iohannis, alta, seara, premierul Ludovic Orban) stabilirea unei protecţii speciale care, e drept, impune şi sacrificii celor de vârsta a treia este în folosul lor şi al societăţii. Degeaba, oricât de mult am vrea noi ca lucrurile să stea astfel, una e să ai 20 de ani (deşi nici cei de această vârstă nu sunt scutiţi de riscul îmbolnăvirii), alta 65. O spun statisticile, numărul reţetelor compensate şi gratuite, internările în spitale, incidenţa bolilor cronice.

Nu cred să fi fost vreo ieşire publică a preşedintelui Klaus Iohannis în care primul om în Stat să nu sublinieze faptul că trecem printr-o situaţie specială care impune limitări de drepturi şi libertăţi. Adică sacrificii. Dl. Iohannis a făcut-o, în felul său propriu, poate cam mecanic, fără a ne mângâia patern pe scăfârlie. A avut parte de noian de reproşuri, de critici.

De aici însă până a spune că ceea ce au fost obligate să decidă şi să facă autorităţile române începând de miercuri înseamnă măsuri cu caracter fascist e cale lungă. Absurd, ticăloşie, în lege. O parcurge iresponsabil jurnalistul Ion Cristoiu în comentariul publicat miercuri pe blogul personal şi în Evenimentul zilei.

Dl. Cristoiu vorbeşte despre discriminare, despre drepturile omului încălcate, e nemulţumit, e roşu de mânie, atât de roşu încât riscă să facă un AVC, că bătrânii nu sunt numiţi seniori, debitează prostie după prostie şi ticăloşii cu carul. Insul, scuze, Maestrul cu nume de cod Coroiu, face paradă de gândire politic corectă, de occidentalism, de spirit liber, se laudă cât de viguros este (nu mai lipsea decât să-şi împăneze editorialul cu o poză de-a domniei sale făcut-o într-o sală de fitness) spre a-şi argumenta noua ieşire în decor.

Mărturisesc, mă uit seară de seară la Marius Tucă Show. La ora 18 apare regulat Ion Cristoiu care, împreună cu realizatorul emisiunii, face un fel de imitaţie proastă a lui Muppet’s show. Aproape după fiecare frază, dl. Cristoiu îl întreabă pe dl. Tucă, şi el delicios ,mai atunci când vine vorba să citeze numele unor publicaţii străine, nume pe care le stâlceşte (cele mai recente exemple sunt Le Point şi El Pais), dacă mai ţine câte ceva minte. Eu l-aş întreba pe dl. Cristoiu dacă mai ţine minte cum era cu drepturile omului pe vremea comunistă. Aceea pentru care, ori de câte ori are ocazia, îşi declară nostalgia.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

v q
26.03.2020, 09:34:38

Mentionarea persoanelor gen cristoiu/Coroiu, nu face decat sa maculeze / infesteze / contamineze atmosfera publica. Ar trebui sa se astearna uitarea peste aceste triste figuri. Avem lucruri mult mai importante carora trebuie sa le facem fata si implicit sa ne aplecam atentia asupra lor.

+6 (14 voturi)
Utilizator Adevărul
26.03.2020, 10:18:48

Comentariu considerat abuziv.

Vîrtej
26.03.2020, 09:36:56

"Eu l-aş întreba pe dl. Cristoiu dacă mai ţine minte cum era cu drepturile omului pe vremea comunistă." Stiu eu raspunsul : Comunismul nu a interzis niciodata pensionarilor sa iasa din casa spre binele lor ! Niciodata securitatea dinainte de 89 nu a zis : Stati linistiti in casele voastre daca vreti sa va fie bine !

-6 (10 voturi)
Mircea B.
26.03.2020, 09:43:09

Problema e cum au stabilit vârsta de 65 de ani. Probabil a fost vârsta pensionarii. Care insă nu-i aceeasi la toți. Milțienii și securiștii se pensionează la 45 de ani, cică se uzează mult mai repede și covid-ul simte asta ! Atunci corect și spre binele tuturor ar fi ca milițienii și securiștii peste 45 de ani să fie izolați la domiciliu. Asta trebuia sa prevadă ordonanța.

+4 (8 voturi)
Victor Nagy
26.03.2020, 10:07:08

Mircea Morariu ....... Ticăloşie ..... Uni s-au contaminat deja .... de virusul ticăloșiei .... si îl propagă , updatat .

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările