Ponta urmărit penal. Prim-vicepreşedintele CE: Nu sunt în poziţia să comentez discuţiile politice interne din Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări, că nu se află în poziţia de a face declaraţii pe marginea cererii înaintată de DNA Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a premierului Victor Ponta.Timmermans a specificat că niciun membru al Comisiei Europene nu comentează un caz înainte să se pronunţ.

Timmermans a specificat că niciun membru al Comisiei Europene nu comentează un caz înainte să se pronunţe justiţia, motiv pentru care evenimentele de vineri nu fac excepţie. "Nu sunt în poziţia să comentez discuţiile politice interne din România. Membrii Comisiei nu comentează niciodată vreun caz înainte să se pronunţe justiţia în nicio ţară membră, inclusiv România. Sunt aici să încerc să îmbunătăţesc implementarea a ceea ce am convenit în procesul MCV. Nu fac niciun comentariu despre ce se întâmplă în politica internă", a declarat Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene.

Ponta urmărit penal. Partea politică este în mâinile preşedintelui

"Acesta este un caz aflat în mâinile autorităţilor juridice din România, iar partea politică este în mâinile preşedintelui, şi premierului, şi Parlamentului. Nu are nicio legătură cu Comisia Europeană", a spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Frans Timmermans a mai spus că pentru Comisia Europeană este importantă continuarea eforturilor împreună cu România şi Bulgaria pentru întărirea statului de drept, pentru a face un succes din MCV şi pentru a continua să îmbunătăţească situaţia din ambele ţări.

"Un progres remarcabil s-a înregistrat în ultimii ani. Vrem să continue si vom face tot ce putem pentru a contribui la acest succes", a afirmat Frans Timmermans, precizând că a susţinut puternic aderarea România la UE, a făcut campanie în ţara sa, fiind un susţinător al MCV-ul, astfel încât fiecare cetăţean să simtă protecţia legii.

Prim-vicepreşedintele CE a menţionat că a avut întâlniri cu preşedintele României, cu premierul, cu ministrul Justiţiei şi cu preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. De asemenea, oficialul european a vizitat şi o închisoare pentru a verifica informaţiile referitoare la suprapopulare.

DNA a anunţat, vineri, că premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Victor Ponta, urmărit penal pentru spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Preşedintele i-a solicitat demisia

Ponta, urmărit penal. Ce spunea în urmă cu două luni: Voi demisiona dacă DNA cere urmărirea mea penală

„La revedere, Victor Ponta! La revedere, România, aşa cum te-am suportat 25 de ani!”

Reuters: Prim-ministrul uneia dintre cele mai sărace şi corupte ţări din UE, Victor Ponta, este urmărit penal pentru fals şi spălare de bani

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite