Politică

articolul anterior articolul urmator

Tit-Liviu Brăiloiu: „PSD e singurul partid care a schimbat ceva în bine în diaspora”

8
4 Sep 2020 18:39:53
Autor: Redacţia Adevărul
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Senatorul social-democrat Tit-Liviu Brăiloiu susţine că PSD va susţine mărirea numărului de parlamentari ai diasporei numai după ce adversarii politici îşi vor face „ ordine pe listele de candidaţi”. Liviu Brăiloiu declară că partidul din care face parte a fost „singurul care a schimbat ceva în bine în diaspora”.

 

„PSD nu are nimic împotriva măririi numărului de parlamentari ai diasporei, dar pentru a închide poarta profitorilor pe spinarea diasporei, întâi, partidele trebuie să permită românilor din diaspora să candideze şi să acceadă în Parlament, români care să dovedească cu probe că au trăit în rândul comunităţilor noastre de emigranţi, cel puţin 10 ani de zile, că sunt oameni cu studii, că fac dovada unei condiţii morale de viaţă, că nu au un trecut penal etc”, arată senatorul Tit-Liviu Brăiloiu într-o scrisoare deschisă.

Social-democratul arată că Viorel Badea – senator şi preşedinte PNL Diaspora – precum şi deputatul liberal Mihai Voicu, „nu fac dovada apartenenţei vreunei comunităţi de peste graniţe, să dovedească că au trăit acolo ani de zile”.

Tit-Liviu Brăiloiu susţine că PSD ar fi singurul partid care „a militat constant şi a schimbat ceva în bine în diaspora”.

„PSD a propus prin Legea 1/2017, eliminarea a 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, iar prin OG 1/2017, a înfiinţat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Nici un alt partid, în afara PSD, nu a eliminat atâtea taxe consulare pentru românii din diaspora şi comunităţile istorice, astăzi, milioane de români, beneficiind, în diaspora, de servicii consulare gratuite”, mai arată senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

costea petre
4.09.2020, 18:58:07

Diaspora si PSD sunt contradictii in termeni.

+2 (2 voturi)
Mihai ANTI PSD
4.09.2020, 19:08:36

Da ! Le-au schimbat plamanii, din sanatosi in gazati !

+1 (1 vot)
georgescu radu
4.09.2020, 19:13:48

Citind ce declara azi, individului asta i-as returna cele pe care i le-a spus mai acum un an colegei sale din parlament.

+2 (2 voturi)
Klaus Ciocannis
4.09.2020, 19:19:50

Gusterul asta nu e ala care arata semne obscene prin Parlament? Atat il duce mintea... Intr-o lume ideala ar fi fost in Franta la sapat santuri sau pe vreo barca fugind din Siria sperand ca il primesc italienii.

+11 (11 voturi)
Tomescu Tom
4.09.2020, 19:38:54

Adevărul este ...că fără PSD...multă lume nu ar fi înțeles, cu adevărat, ce a însemnat Evul Mediu pentru evoluția societății umane ... Imaginați-vă ...o lume în care Dragnea, Iordache, Nicolicea, Toader justițiarul .., Fiirea .... etc.. etc. ..etc..ar fi avut drept de viață și de moarte .....

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările