Titus Corlăţean: România continuă să sprijine proiectul Nabucco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean FOTO Arhivă
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean FOTO Arhivă

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit sâmbătă, la Munchen cu omologul său norvegian, Espen Barth Eide, ocazie cu care a subliniat importanţa Mării Negre pe harta energetică europeană şi a reiterat că România sprijină proiectul Nabucco.

Corlăţean a declarat că România este interesată de implementarea proiectelor Programului privind Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, dar şi a celor din cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), în ciclul financiar 2009-2014, informează MAE.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat problematica energetică, ministrul român de Externe evidenţiind interesul părţii române cu privire la atragerea investitorilor norvegieni în domeniul sectorului energetic, în special în domeniul resurselor regenerabile şi al creşterii eficienţei energetice.

Şeful diplomaţiei române a precizat că România doreşte să consolideze importanţa regiunii Mării Negre pe harta energetică a Europei. În acest context, ministrul Titus Corlăţean a reamintit că România va continua să sprijine proiectul gazoductului Nabucco, considerat un proiect strategic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite