Titus Corlăţean s-a plâns la Strasbourg că PNL violează legislaţia electorală. Când va discuta APCE situaţia din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR, Iulia Bulai, a povestit, luni, cum a cerut Titus Corlăţean Comisiei de Monitorizare din APCE să sesizeze Comisia de la Veneţia pentru a se pronunţa pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi, pentru că ar fi violată legislaţia electorală. La cererea deputatului USR, discuţia a fost amânată pentru joi.

„La Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei,  în Comisia de Monitorizare, senatorul PSD, Titus Corlăţean a cerut un punct de vedere al Comisiei de la Venezia pe asumarea răspunderii alegerilor în două tururi de către guvern: cum că guvernul violează recomandările Comisiei de la Venezia. Pot înţelege acest lucru, chiar dacă acestă iniţiativă a guvernului lărgeşte drepturi democratice, chiar PSD a motivat legislaţia electorală vara trecută fără probleme cu 4 luni înainte de alegerile prezidenţiale, şi toate partidele pot depune acum amendamente pe propunerea guvernului”, a scris Iulian Bulai, deputat USR în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. 

Deutatul USR a precizat că a explicat colegilor de la Strasbourg faptul că forma finală a angajării răspunderii va putea fi văzută miercuri, aşadar discuţia despre situaţia din România va fi amânată pentru joi. 

„Le-am prezentat colegilor europeni argumentele de mai sus, şi mai ales că încă nu avem niciun text asumat legal şi oficial de guvern, deci nu putem avea un punct de vedere al Comisiei de la Venezia pe o intenţie a guvernului. Acum avem o dezbatere pe o propunere şi o intenţie. Atât. Am obţinut amânare pentru joi. După asumarea din Parlament. Să avem măcar textul în faţă. Colegii europeni au acceptat propunerea USR”, a completat Bulai.

USR-istul a menţionat în final că o clarificare venită de la un organism al UE e binevenită. „Domnul Corlăţean e supărat. Europa nu merge orb după fenta PSD. Şi chiar nu e o problemă cu un punct de vedere al Comisiei de la Venezia. E foarte bine venit. Ca o oportunitate de clarificare, nu ca o măciucă politică la îndemâna opoziţiei faţă de partidul de guvernare”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite