TNL: PSD insistă cu demonizarea “chiaburilor” din mediul privat. Soluţia găsită pentru contractele part-time va creşte şomajul în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş
Mara Mareş

Tineretul Naţional Liberal (TNL) atrage atenţia că singura consecinţă a noilor modificări decise de guvernul Dăncilă-Dragnea în domeniul contractelor part-time va fi creşterea şomajului în rândul tinerilor, respectiv încurajarea muncii la negru.

“Toate acţiunile economice ale PSD din ultimul an arată că guvernul insistă cu perpetuarea unei mentalităţi de acum 100 de ani în care «chiaburii» - azi, mediul privat -  trebuie demonizaţi. Au început cu atacarea multinaţionalelor şi a sectorului bancar, pentru a continua cu domeniul IT şi contractele part-time sau cu ameninţarea firmelor private cu controale de la ITM. Decizia guvernului Dăncilă-Dragnea de a se reţine angajatului part-time CAS şi CASS doar la salariul realizat, urmând ca diferenţa să fie suportată în numele angajatului de către angajatorul privat este o aberaţie. Exact ca în cazul angajaţilor din domeniul IT, o bună parte dintre cei cu contracte de muncă part-time sunt tineri. Iar soluţia pe care a propus-o guvernul Dăncilă-Dragnea nu va face altceva decât să crească şomajul în rândul tinerilor pentru că firmele vor prefera să renunţe la aceste contracte sau vor stimula munca la negru”, se arată într-un comunicat remis de TNL. 

Tinerii din PNL au subliniat că prevederile OUG 4/2017 vor fi atacate la CCR.

“Revoluţia fiscală” a PSD dăunează grav mediului privat şi economiei de piaţă. Chiar şi modificările adoptate ieri de guvernul Dăncilă prin care angajaţii din domeniul IT nu vor mai avea salariile diminuate, urmare a trecerii contribuţiilor de la angajat la angajator, îi discriminează pe cei care deja au mărit salariile angajaţilor din fonduri proprii pentru a se asigura că  angajaţii nu au de suferit. PNL a anunţat deja că va ataca la CCR prevederile OUG 4/ 2017, profund discriminatorii pentru mediul privat, iar dacă judecătorii vor admite contestaţia, atunci vom înregistra mare victorie pentru firmele din România. Pe de altă parte, chiar dacă răul va fi reparat, instabilitatea, timpul pierdut şi nervii tocaţi de mediul privat nu vor schimba cu nimic intenţia guvernului Dăncilă-Dragnea de a găsi noi modalităţi pentru a suprataxa firmele din România”, mai arată sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite