Tokes a instituit astăzi o mică autonomie teritorială în Oradea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autonomia lui Tokes învingătoare la Oradea, sub privirea mută a autorităţilor române
Autonomia lui Tokes învingătoare la Oradea, sub privirea mută a autorităţilor române

Proaspăt europarlamentar al Ungariei, Laszlo Tokes a instituit o zonă liberă de România în Oradea, la cabinetul său de reprezentant al Budapestei, unde defilează de ieri steagul secuiesc şi unde criminalii de război Wass Albert şi Nyiro Jozsef au fost cinstiţi aşa cum li se cuvine unor ucigaşi de români. Participanţii au defilat de altfel cu cărţile lui Wass Albert în mână.

În zona cabinetului europarlamentar al lui Tokes din Oradea, legile României au fost anulate. Ca şi bunul simţ elementar. Aşa că steagul secuiesc a devenit drapelul oficial al micului stat condus de Tokes (filmul AICI), iar criminalii de război au devenit eroi. La inaugurarea micului stat autonom s-a defilat cu steagul Jobbik şi s-a intonat imnul oficial, cel al invenţiei numite Ţinut Secuiesc. Apariţia steagurilor Jobbik ne arată că diferenţele dintre Orban şi Vona Gabor sunt doar formale, cei doi politicieni au aceeaşi agendă. Tokes, reprezentantul lui Viktor Orban la Oradea, este susţinut de membrii Jobbik din România, iar aceştia nu fac efortul să se ascundă.

Nu are rost să mai vorbim doar de extremismul maghiar în România, am trecut la etapa separatismului rusesc de limbă maghiară. Tokes, Orban şi Jobbik reprezintă verigile unui cerc de putere care îşi ia directivele de la Moscova. Poate ca măcar acest adevăr să pună în alertă autorităţile române, dar şi pe cele europene.

De altfel, Jobbik nu face efortul să se ferească nici în privinţa colaborării cu Rusia, de vreme ce liderii formaţiunii, în frunte cu Vona Gabor, au fost la Moscova să discute despre secesiunea Ucrainei în favoarea Ungariei, prin obţinerea autonomiei teritoriale a maghiarilor din Transcarpatia. Pe când va fi discutat şi teritoriul României tot la Moscova, tot între reprezentanţii Budapestei şi cei ai Kremlinului? Sau acest lucru se întâmplă deja, dar nu e făcut public!

Nu are rost să mai vorbim doar de extremismul maghiar în România, am trecut la etapa separatismului rusesc de limbă maghiară. Tokes, Orban şi Jobbik reprezintă verigile unui cerc de putere care îşi ia directivele de la Moscova. Poate ca măcar acest adevăr să pună în alertă autorităţile române, dar şi pe cele europene, altfel foarte darnice de la distanţa Bruxelles-ului în a sprijini autonomia maghiară pe teritoriul naţional şi suveran românesc. Ca să fie clar: cine cere autonomia maghiară şi cine desfăşoară activităţi în favoarea acesteia în România face jocul Moscovei de destabilizare şi separatism. Că e pe criterii etnice, nu e o noutate, la fel se desfăşoară strategia şi în Ucraina.

Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, cine are urechi de auzit să audă...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite