Toni Greblă va fi noul secretar general al Guvernului. Fostul judecător CCR a fost achitat în primă instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Greblă
Toni Greblă

Fostul judecator CCR Toni Greblă a fost propus vineri de Liviu Dragnea, în şedinţa CEX, pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Propunerea a fost primită cu aplauze de liderii PSD, în condţiile în care Greblă este vechi PSD-ist. Toni Greblă o va înlocui pe Andreea Lambru, ajunsă la SGG cu sprijinul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Toni Greblă, fost senator PSD şi fost judecător al Curţii Constituţionale, a fost achitat, în luna mai, de dudecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul de corupţie deschis de DNA. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Acceptarea funcţiei de secretar general al Guvernului de către Toni Greblă a fost primită cu aplauze în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de vineri, a declarat pentru Agerpres secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

“Toni Greblă este o nominalizare excepţională pentru funcţia de secretar general al Guvenului. Este o recunoaştere pentru toată cariera lui, pentru experienţă, pentru expertiză şi nu în ultimul rând o reparaţie pentru toate mizeriile şi umilinţele la care a fost supus de un sistem absolut odios pe care noi îl denumim ‘statul paralel’. Cazul domnului Toni Greblă, judecător la CCR, privind traficul de struţi este penibil şi grotesc şi a făcut înconjurul planetei. Cred că nu a fost ziar, televiziune din lume să nu vorbească despre România - ţară europeană în care oameni de acest calibru sunt scoşi din funcţie pentru nişte dosare de un sinistru total. În momentul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat în CExN că Toni Greblă a acceptat funcţia, pur şi simplu s-a aplaudat din suflet. A fost o decizie unanimă de acceptare şi în acelaşi timp o încântare pentru toţi membrii Comitetului Executiv”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite