Tot mai multe suspiciuni de fraudă în Bucureşti. La ce sectoare au apărut probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Tudorache, actualul şi probabil fostul primar al Sectorului 1 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Tudorache, actualul şi probabil fostul primar al Sectorului 1 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

USR-PLUS şi PNL reclamă faptul că la nivelul Capitalei ar exista probleme între numărul de voturi potrivit proceselor verbale şi ceea ce s-a transmis electronic.

Cele mai multe probleme au fost semnalate la Sectorul 1, acolo unde victoria e revendicată atât de Clotilde Armand (candidat USR-PLUS şi PNL), dar şi Dan Tudorache (PSD). USR-PLUS a acuzat la Sectorul 1 sustragerea unor procese verbale de către un candidat al PSD şi a sesizat Poliţia, care a anunţat că cercetează situaţia.

O altă suspiciune de fraudă este anularea sau reducerea numărului de voturi pentru candidaţii USR-PLUS şi ai PNL la posturile de primari, ca şi la posturile de consilieri locali şi generali.

Probleme au fost semnalate şi la Sectorul 5, acolo unde candidatul USP-PLUS şi al PNL, Cristian Băcanu a vorbit de fraudă la cel puţin o secţie de votare. „Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formaţiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeaşi secţie, un vot pentru mine a fost înlăturat.În total, în această secţie, vorbim despre o fraudă uriaşă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Naţional Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secţie). Dacă pe o singură secţie de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenţei unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor şi vom acţiona în vederea stabilirii adevărului.

De asemenea, tot la Sectorul 5 candidatul PMP Lucian Iliescu susţine că au fost secţii în care au fost raportate voturi doar pentru Marian Vanghelie şi Cristian Popescu Piedone.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite