Traian Băsescu:  „Ceea ce am înţeles din această criză este că cea mai mare greşeală este creşterea fiscalităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu                                                                                            FOTO: Adevărul
Traian Băsescu                                                                                            FOTO: Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu, a declarat,  joi, la Palatul Cotroceni, în cadrul întrevederii cu delegaţia Băncii Mondiale (BM), condusă de preşedintele Jim Yong Kim că “reformele structurale implementate în ultimii ani au început să dea roade”.

Traian Băsescu a precizat că “expertiza Băncii Mondiale poate fi foarte valoroasă în domenii în care România înregistrează deficienţe majore, cum sunt sănătatea, educaţia şi capacitatea administrativă”.

“Ceea ce am înţeles din această criză este că cea mai mare greşeală este creşterea fiscalităţii într-o astfel de perioadă. A doua lecţie este că dacă vrei să acţionezi într-un mod precis, trebuie să acţionezi în acele zone care pot aduce economii certe la buget, deoarece nu e întotdeauna o soluţie să creşti taxele, dar în acelaşi timp să stimulezi fiscalizarea. Şi aceste măsuri trebuie luate rapid pentru că dacă extinzi austeritatea pe o perioadă lungă de timp, populaţia nu le va susţine”, a afirmat preşedintele Băsescu, potrivit Mediafax”.

Totodată, şeful statului a spus că “asistenţa tehnică oferită de Banca Mondială ar trebui să fie direcţionată către asigurarea unei creşteri economice sustenabile pentru România, având în vedere că reformele structurale implementate în ultimii ani au început să dea roade”.

Preşedintele BM, Jim Yong Kim “a apreciat reformele pe care România le-a întreprins de la începutul crizei, dar şi faptul că, datorită acestor reforme, ţara noastră se află astăzi în poziţia de a avea creştere economică şi de a ieşi din procedura de deficit excesiv”. El a susţinut că BM “ar putea juca rolul de consultant strategic în zonele rămase încă nereformate în contextul noii strategii de ţară care urmează a fi elaborată în acest an”.

Jim Yong Kim vizitează pentru prima dată România, de la preluarea funcţiei de preşedinte al BM, în iulie 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite