Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu:  „Ceea ce am înţeles din această criză este că cea mai mare greşeală este creşterea fiscalităţii”

9
9 May 2013 21:29:23
Autor: Andreea Saguna
Traian Băsescu                                                                                            FOTO: Adevărul
Traian Băsescu                                                                                            FOTO: Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu, a declarat,  joi, la Palatul Cotroceni, în cadrul întrevederii cu delegaţia Băncii Mondiale (BM), condusă de preşedintele Jim Yong Kim că “reformele structurale implementate în ultimii ani au început să dea roade”.

Traian Băsescu a precizat că “expertiza Băncii Mondiale poate fi foarte valoroasă în domenii în care România înregistrează deficienţe majore, cum sunt sănătatea, educaţia şi capacitatea administrativă”.

“Ceea ce am înţeles din această criză este că cea mai mare greşeală este creşterea fiscalităţii într-o astfel de perioadă. A doua lecţie este că dacă vrei să acţionezi într-un mod precis, trebuie să acţionezi în acele zone care pot aduce economii certe la buget, deoarece nu e întotdeauna o soluţie să creşti taxele, dar în acelaşi timp să stimulezi fiscalizarea. Şi aceste măsuri trebuie luate rapid pentru că dacă extinzi austeritatea pe o perioadă lungă de timp, populaţia nu le va susţine”, a afirmat preşedintele Băsescu, potrivit Mediafax”.

Totodată, şeful statului a spus că “asistenţa tehnică oferită de Banca Mondială ar trebui să fie direcţionată către asigurarea unei creşteri economice sustenabile pentru România, având în vedere că reformele structurale implementate în ultimii ani au început să dea roade”.

Preşedintele BM, Jim Yong Kim “a apreciat reformele pe care România le-a întreprins de la începutul crizei, dar şi faptul că, datorită acestor reforme, ţara noastră se află astăzi în poziţia de a avea creştere economică şi de a ieşi din procedura de deficit excesiv”. El a susţinut că BM “ar putea juca rolul de consultant strategic în zonele rămase încă nereformate în contextul noii strategii de ţară care urmează a fi elaborată în acest an”.

Jim Yong Kim vizitează pentru prima dată România, de la preluarea funcţiei de preşedinte al BM, în iulie 2012.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Pacuraru Marcu
9.05.2013, 21:40:35

Intradevar d-le Presedinte mare lucru nu prea ati inteles.

+4 (6 voturi)
Mihail AD
9.05.2013, 23:38:09

Uneori lucrurile relevante nu sunt neaparat mari. Cel putin la vest de Nistru

unU
9.05.2013, 21:45:08

A inteles ca n-a inteles ce trebuia sa inteleaga inainte de a fi fortat sa inteleaga ce n-a reusit sa inteleaga nici acum - ca nu-l mai sufera nimeni.

+3 (5 voturi)
Platon Cornel
9.05.2013, 21:45:52

Bine dar o astfel de problematica era discutata chiar si in manualele de economie politica de dinaintea decembriadei voit insangerate ! Era o greseala pe care statul socialist dorit a fi si multilateral a rezolvat-o prin plata de catre stat a impozitelor pe salarii ...Eu ajunsesem la o retributie pentru munca depusa lunar la 1 septembrie 1989 de 4020 lei ! Plateam doar cas si cotizatiile la partid si sindicat ! ERam si „capitalist ”cu actiuni in valoare de peste 5000 lei la IUMP ce fabrica si exporta utilaj minir in China ! Uteceul elevilor mei avea la momentul cacealmalei decembriste o avere in lei de peste 1 miliard cde lei :plus o baza materiala foarte serioasa ca rezultat al muncii tineretului roman ! Chia saptamanile trecute intr-o emisiune tv ni se dezvaluiai „capitalistii ”ce s-au bulibasit din aceasta avutie in numele milioanelor de tineri transformati intre timp in taietori de frunze la caini !

+2 (2 voturi)
calu
9.05.2013, 22:15:04

Domnul presedinte...a inteles ca unii mai...descapaciti chiar nu au inteles ..nimic.Degeaba s-a fortat "mnealui sa explice bietului roman cam cum stam la capitolul ...criza,fie ea politica,economica sau chiar ...criza aia ...a justitiei care prin actiunea ei a cam ...camuflat afacerile unor...politicieni , facand... pact cu...infractorii.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările