Traian Băsescu: „Am declarat când eram preşedinte că mi-aş dori să am cetăţenia Republicii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a declarat vineri că cererea sa de a obţine cetăţenia Republicii Moldova este problema autorităţilor de la Chişinău şi că a făcut solicitarea în spiritul a ceea ce a spus de când era preşedintele României în funcţie, că şi-ar dori acest statut de cetăţean al R. Moldova.

"Este problema autorităţilor din Republica Moldova (soluţionarea cererii sale de obţinere a cetăţeniei R. Moldova-n.r.). Solicitarea am făcut-o în spiritul a ceea ce am declarat când eram preşedinte în funcţie, că mi-aş dori să am şi cetăţenia Republicii Moldova", a fost singurul comentariu al fostului preşedinte, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de o jurnalistă dacă intenţionează să candideze la preşedinţia Republicii Moldova, Băsescu a răspuns: "Seară placută, doamnă".

Traian Băsescu şi Maria Băsescu au solicitat cetăţenia Republicii Moldova pe data de 8 martie, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice al Preşedinţiei Republicii Moldova, precizând că cererile sunt în curs de avizare.

"A fost depusă (cererea pentru obţinerea cetăţeniei-n.r.), pe data de 8 martie, de către domnul şi doamna Băsescu. Cererea este în proces de avizare la mai multe instituţii ale statului, iar după ce instituţiile vor da avizul urmează ca preşedintele Republicii Moldova să ia decizia de acordare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Ana Samson a afirmat că termenul legal pentru avizarea cererilor de cetăţenie este de un an de zile, însă, dacă avizele vor fi primite mai devreme termenul va fi mai scurt.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este "propice" pentru un astfel de demers.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite