Traian Băsescu, după atacul lui Barna: Mă şochează. La prezidenţiale, Barna a fost mai slab decât brandul USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Într-un interviu pentru Adevărul, fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat şocat de reaţia liderului USR Dan Barna, care a suşinut că eurodeputatul PMP bâjbâie prin Parlamentul European. Fostul preşedinte susţine că înfrângerea lui Dan Barna în primul tur e normală.

Adevărul: Dan Barna susţine că bâjbâiţi prin Parlamentul European.
Traian Băsescu: Mă şochează. Eu îmi fac treaba în Parlamentul European. Sunt în două comisii extrem de importante: Comisia de politică externă şi subcomisia de Securitate şi Apărare.

Înfrângerea lui Barna cum o vedeţi?
Normală.

Normală? A fost un val de entuziasm.
Eu am spus de la bun început că intră Dăncilă, pentru că USR nu are structuri.

Nici la europarlamentare nu a avut structuri şi a fost aproape să bată PSD.
La europarlamentare au fost liste, acum discutăm de persoane. Abordarea pe listă trimite la un partid, la un simbol, pe când abordarea de la prezidenţiale, uninominală, trimite la un om.

Deci omul Barna a fost mai slab ca brandul USR.
Da, Barna a fost mai slab decât brandul partidului. Îmi permit să spun că Barna era mai puţin cunoscut decât Paleologu.

***

Liderul USR, Dan Barna, l-a criticat dur pe Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte a catalogat USR drept un partid neomarxist. Barna i-a amintit lui Băsescu faptul că în 2004 se considera comunist. ”În fapt, supărarea domniei sale vine din relevanţa fără precedent pe care USR şi PLUS o au în Parlamentul European pe holurile căruia poate fi văzut şi el bâjbâind uneori. Îl asigur că suntem de abia la început şi încă mai avem multe de spus”, a spus Dan Barna.

Liderul USR Dan Barna a vorbit astăzi într-o conferină de presă despre nevoia Opoziţiei de a colabora pentru un candidat unic la Primăria Capitalei dar şi despre posibilitatea unei fuziuni între USR şi PLUS. De asemenea, Barna a comis aceeaşi eroare de exprimare care a făcut-o faimoasă Elena Băsescu - „succesuri”. Ulterior, Barna şi-a recunoscut pe Facebook greşeala.

Într-un interviu pentru Adevărul, Fostul preşedinte Traian Băsescu critică strategia preşedintelui Klaus Iohannis de a evita o confruntare directă cu Viorica Dăncilă. Eurodeputatul PMP susţine că Dăncilă nu e un candidat extremist, care nu merită o dezbatere, ci şefa unui partid ”apropiat de abordări comuniste”. Traian Băsescu a calculat că Iohannis trebuie să obţină măcar 60% pentru a zdorbi PSD. În rest, Băsescu crede că Secţia Specială pentru magistraţi e utilă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite