Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu: „Dacă Cîţu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, e un criminal!”

51
28 May 2020 00:24:51
Autor: M.T.
Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu a explicat că cele 33 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pot fi folosite doar pentru investiţii. FOTO Sever Gheorghe
Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu a explicat că cele 33 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pot fi folosite doar pentru investiţii. FOTO Sever Gheorghe

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi recomandă ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu să nu majoreze pensiile şi alocaţiile pentru copii. El recomandă investirea banilor împrumutaţi.

„Dacă Cîţu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, e un criminal! Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiţii. După Ialomiţianu, Cîţu e cel mai bun ministru de Finanţe din România. Bine, amândoi sunt sub Stolojan, care nu poate fi egalat.”, a spus europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, la România TV.

"Avem un buget de 1.100 de miliarde de euro, similar execiţiului financiar trecut, pentru 2021-2027. La bugetul trecut au fost 1.050 de miliarde de euro. România a luat atunci 39,4 miliarde de euro”, a explicat Băsescu.
 
„Va veni peste bugetul UE ceea ce preşedintele Comisiei Europene a numit next generation Europe. Este vorba despre un instrument de recuperare europeană în valoare de 750 de miliarde de euro. Cei 750 de miliarde se vor adăuga bugetului de 1.100 de miliarde de euro. Vor fi 1.850 de miliarde de euro", a menţionat Traian Băsescu.
 
El a explicat că 500 din cele 750 de miliarde de euro sunt bani nerambursabili, iar restul reprezintă un credit luat până în 2050.
 
"Cei 500 de miliarde, care vor fi împrumutaţi şi se vor da granturi, vor trebui daţi înapoi, dar se vor recupera din nişte taxe noi introduse de Comisia Europeană. Cei 500 de miliarde vor fi recuperaţi de la cetăţenii UE prin creşterea unor taxe sau introducerea de taxe noi", a mai spus Băsescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

CARMEN FlOREA
28.05.2020, 01:43:31

Tu betivule nu ai pensie speciala in tara asta conserva securistica si turnator la securitate dovedit 100% .

0 (24 voturi)
Nirolf
28.05.2020, 05:35:32

Traienel inteleptu . Daca Cartu a imprumutat 3,2 miliarde de euro ca sa-i dea la pensii si la alocatii , atunci este un criminal" . Un individ cu o asemenea gandire este un ticalos . Copiii si batranii nu mananca investitii . Ceausescu a fost un campion al investitiilor . Ce s-a ales din investitii ? Front de lucru pentru hotii patriei ! Investitia cea mai eficienta este investitia in OM . Traienel se dovedeste un stalp al coruptiei un filosof al jafului , el nu observa hemoragia financiara a sutelor de mii de sinecuri bine platite , a zecilor de mii de beneficiari de indemnizatii aberante in cap cu cele de revolutionar , de priveligiati beneficiari de pensii speciale . Traienel nu mai incape de pensiile celor ce au muncit cu adevarat in Romania . Traienel este deosebit de sever cu mii de copiii ce se culca seara flamanzi . Ce pacat . Un om ce s-a dovedit un urias politic a fost dublat de un ticalos in slujba Mafiei .

+4 (22 voturi)
Calaretul singuratic
28.05.2020, 06:19:02

Florin Citu 2018 Mesajul integral publicat de Florin Cîțu: „PSD-istii mint când spun că au bani pentru pensii și salarii! Nu. Bugetul nu are incluși banii pentru pensii și salarii! În fiecare luna guvernul se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE pentru a face rost de bani pentru pensii și salarii. În primul trimestru a fost de nevoie de 5 miliarde de lei. Bani împrumutați cu dobândă. Acest comportament iresponsabil din partea acestor guverne ticsite de incompetenți este decontat de generațiile viitoare și de sectorul privat de azi hărțuit cu ANAF, taxe, accize și birocrație. Cel mai josnic este că totul este premeditat. PSD și Dragnea îi urăsc pe tineri. Îi urăsc pentru că tinerii nu susțin bolșevismul lor. Doar niște incomeptenti și iresponsabili ar împrumuta bani pentru plata cheltuielilor curente când soarta le-a dat pe mână o economie care crește. Iar incompetența nu se oprește aici. Este susținută de declarații publice de genul „da, banii pentru pensii și salarii sunt prinși în buget”.

+11 (11 voturi)
M Costi
28.05.2020, 05:40:14

„Dacă Cîţu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, e un criminal..." !?! Nu , nu e chiar "criminal", e doar gargaragiu habarnamist si ghinionist , a vorbit ani de zile de "Apocalipsa bugetara" , pe cand era in opozitie , si apocalipsa a venit , tocmai cand a ajuns la guvernare ! Iar banii imprumutati de Vasile Circaru' nu s-au dus pe alocatii si pensii , care n-au crescut de cand e ministru , ci pe cheltuieli cu clientela de partid ! Fratii Micula si prietenii penelisti si pompisti sa traiasca !

-11 (19 voturi)
actul 1 gong
28.05.2020, 08:18:22

Marinarul are dreptate. Nu este o gaselnitza, orice economist responsabil ar spune acelasi lucru. Niciodata nu se fac imprumuturi ca sa platesti pensii, alocatii si alte ajutoare. Guvernul trebuie sa faca asta din veniturile proprii. Daca nu se vor face presiuni prin prisma alegerilor, cred ca nu va face Catu aceasta prostie.

0 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (51)