Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu: Declaraţia mea, una de maximă alertă!

0
13 Nov 2012 19:47:52
Autor: adevarul
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să lanseze un nou avertisment privind raportul Mecanismul de Verificare Europeană (MCV), din luna decembrie. Preşedintele a spus că riscăm să primim un calificativ negativ în ceea ce priveşte respectarea statului de drept în România.

Ţinta principală a preşedintelui a fost Crin Antonescu, pe care l-a nominalizat ca principal vinovat pentru problemele pe care le are România cu respectarea statului de drept.

"Din păcate, preşedintele, fostul preşedinte intermiar al România n-a citit nici măcar raportul CE privitor la România (n.r. - Raportul MCV privind justiția din România) în această vară şi domnul trebuie să ştie că a avut o contribuţia esenţială la punerea sub semnul întrebării a statului de drept", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a lansat din nou un atac la politicieni. El a spus că acţiunile iresponsabile ale oamenilor politici au consecinţe grave, iar nerespectarea statului de drrept şi a sistemului judiciar ar putea aduce prejudicii enorme României.

"Declaraţia mea de ieri a fost una de maximă alertă. Pentru că, atâta timp cât ţi se subliniază în precentul raport respectarea statului de drept şi apoi votezi în Senat împotriva ÎCCCJ, menţii în funcţie miniştri declaraţi incompatibili de ANI pe ministere unde programele de finanţare sunt suspendate, nu iei măsuri cu un senator declarat incompatibil, cum să nu fiu îngrijorat că la raportul din decembrie vom primi o menţiune care ne spune că România nu mai respectă criteriile de la Copenhaga?", şi-a continuat Traian Băsescu atacul.

Declaraţiile lui Traian Băsescu vin ca reacţie la atacurile venite dinspre USL. Crin Antonescu şi liderii USL au declarat că singurii vinovaţi pentru eşec sunt Băsescu şi PDL. „Dacă România nu este stat de drept, care este rolul lui Traian Băsescu?", a spus Crin Antonescu.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările