Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: Nu am nicio problemă să scriu pe formular - Nu am colaborat cu Securitatea

19
3 Aug 2020 16:10:32
Autor: Dan Anghel
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că nu ar avea nico problemă să scrie că nu a colaborat cu Securitatea, pe declaraţia care ar trebui depusă dacă ar candida la Primăria Capitalei. Băsescu consideră că decizia în primă instanţa pronunţată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti este ”un abuz” şi speră la ”o judecată corectă” la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Traian Băsescu a fost întrebat, luni, la Digi 24, ce ar scrie pe declaraţia referitoare la calitatea de colaborator al Securităţii, dacă ar candida la Primăria Capitalei şi a răspuns: ”Nu am nicio problemă să scriu pe formular: «Nu am colaborat cu Securitatea»”.

Întrebat ce au luat în calcul magistraii Curţii de Apel Bucureşti când au pronunţat sentinţa de colaborator, Băsescu a afirmat: ”După părerea mea, este un abuz”.

Fostul preşedinte a explicat că aşteaptă o ”judecată corectă” la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acesta a preciat că, nota care a astat la baza dosarului o poate explica public.

”Nota o voi explica public, o voi arăta şi public să o analizăm împrepună, în raport cu realităţile anului 1975 şi 1973 când se petreceau lucrurile”, a mai declarat Băsescu.

Acesta a explicat că, de multe ori, când conducea petrolierul Biruinţa, primul care urca pe navă era un ofiţer de Securitate.

”Despre alte întâlniri cu Securitatea vă voi spune că, fiind comandantul petrolierului Biruiţa, adesea, în primul an de funcţionare a nevei, primul care urca pe navă era şeful Direcţiei Economice a Securităţii. Deci, ce vreţi să vă spun mai mult”, a adăugat fostul preşedinte.

În 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a atacat sentinţa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Mircea Lupan
3.08.2020, 16:22:29

Pfff! Sa se faca asa cine minte?

+7 (7 voturi)
Corina
3.08.2020, 16:40:05

Subiectul ăsta nu merită nici măcar să intri cât să dai dislike.

+10 (10 voturi)
gmbplay
3.08.2020, 16:41:00

Si cind te gindesti ca acest individ a fost seful consiliului suprem de aparare a tarii .

+8 (8 voturi)
Azzumbo Jo
3.08.2020, 16:46:59

Parerea mea e ca Basescu ar trebui sa faca o alianta cu Ponta. Ar fi mai credibil :)))))))))))))))

+3 (3 voturi)
Bibi Loi
3.08.2020, 16:49:54

"Nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă". Cel numit predestinat Băsescu a jurat cu mâna pe Biblie. Spunând o jumătate de adevăr. Pentru că l-a lovit cu dosul palmei, în față. Un asemenea individ, care încearcă să-i înșele pe oameni pe față, nu merita nici măcar scuipat. Tot el zicea că, după ce a fost președinte, nu mai poate ocupa o funcție mai mică. Minte cu un tupeu imens, asta îi arată nesimțirea și cât de periculos este, un șarpe veninos. Ar fi trebuit să dispară de mult din politică, dar românii au mintea scurtă și cam de mămăligă.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările