Traian Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: Nu am nicio problemă să scriu pe formular - Nu am colaborat cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că nu ar avea nico problemă să scrie că nu a colaborat cu Securitatea, pe declaraţia care ar trebui depusă dacă ar candida la Primăria Capitalei. Băsescu consideră că decizia în primă instanţa pronunţată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti este ”un abuz” şi speră la ”o judecată corectă” la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Traian Băsescu a fost întrebat, luni, la Digi 24, ce ar scrie pe declaraţia referitoare la calitatea de colaborator al Securităţii, dacă ar candida la Primăria Capitalei şi a răspuns: ”Nu am nicio problemă să scriu pe formular: «Nu am colaborat cu Securitatea»”.

Întrebat ce au luat în calcul magistraii Curţii de Apel Bucureşti când au pronunţat sentinţa de colaborator, Băsescu a afirmat: ”După părerea mea, este un abuz”.

Fostul preşedinte a explicat că aşteaptă o ”judecată corectă” la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acesta a preciat că, nota care a astat la baza dosarului o poate explica public.

”Nota o voi explica public, o voi arăta şi public să o analizăm împrepună, în raport cu realităţile anului 1975 şi 1973 când se petreceau lucrurile”, a mai declarat Băsescu.

Acesta a explicat că, de multe ori, când conducea petrolierul Biruinţa, primul care urca pe navă era un ofiţer de Securitate.

”Despre alte întâlniri cu Securitatea vă voi spune că, fiind comandantul petrolierului Biruiţa, adesea, în primul an de funcţionare a nevei, primul care urca pe navă era şeful Direcţiei Economice a Securităţii. Deci, ce vreţi să vă spun mai mult”, a adăugat fostul preşedinte.

În 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a atacat sentinţa. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite