Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu, despre cazul Sorina: „Singurul care poate opri scandalul este preşedintele României”

7
11 Jul 2019 22:53:24
Autor: News.ro
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a criticat, joi seară, la TVR, implicarea procurorului în cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă înfiată de o familie din America, şi a spus că singurul care ar putea opri scandalul este preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Băsescu consideră că CSM a greşit când a decis păstrarea în sistem a procuroarei şi afirmă că reacţii de acest fel ale oamenilor din justiţie determină pierderea încrederii în sistem.

Traian Băsescu a declarat, la TVR, joi seară, referindu-se la cazul Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, că modul în care s-au comportat oamenii din justiţie duce la scăderea încrederii în system.

”Tipul acesta de reacţie ale oamenilor din Justiţie nu fac decât să reducă încrederea în Justiţie. Când o ţară întreagă vede că femeia asta a brutalizat un copil, când o ţară întreagă poate înţelege cu uşurinţă că nu procurorul pune în executare o hotărâre judecătorească, ci un executor judecătoresc şi nu un procuror. Pentru că aici nu discutăm de un infractor, ci de un copil de 8 anişori. Ce treabă avea procurorul să smulgă? Tot scandalul în jurul acestui copilaş a început de la atitudinea doamnei procuror. Altfel ar fi fost o adopţie normală, fără niciun fel de problemă”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului spune că nu a fost şocat când a văzut imaginile cu Sorina, târâtă de procuroare, pentru că a văzut multe în viaţă, dar a afirmat că a fost o ”mişelie pe seama unui copil”.

Traian Băsescu spune că este o greşeală că procuroarea este menţinută în sistem.

”Această procuroare, după părerea mea, e o mare greşeală că e menţinută în sistem. Aduceti-vă aminte că la fel de brutal au intrat autorităţile norvegiene peste familia de români, le-au luat copiii din casă. Să vă aduceţi aminte, imaginile erau asemănătoare. Trăgeau ăia de la instituţia aia norvegiană, trăgeau de copii şi de cealaltă parte mama încerca să îşi ţină copilul. Deci nu suntem unici. (..) Scrie în lege că nu ai voie să îl iei decât când pleacă de bunăvoie, deci se pune în aplicare mandatul dat de decizia definitivă a Curţii de Apel, dar se pune cu blândeţe, fiind vorba de un copil căruia i s-a găsit o familie şi nefiind vorba de un infractor care ascunde droguri şi arme şi pe care intri şi îl iei cu forţa că asta face statul. Un copil de 8 ani cum să îl iei?”, mai spune Traian Băsescu

Băsescu a mai observat că până acum, de Sorina nu i-a păsat nimănui şi că nimeni nu i-a venit în ajutor cu lucruri necesare.

”Categoric e prea mult ce a făcut CSM, pe de altă parte, nu pot să nu observ că se manifestă un tronson de populaţie bolnav de o demagogie incredibilă. Până acum, de această Sorina nu le-a păsat, în condiţiile în care autorităţile române constataseră că familia nu reuşeşte să îi dea să mănânce să o îmbrace, astfel încât au propus din luna martie... Dacă nu era scandalul ăsta, copilul era în SUA de mult şi pe bună dreptate era în SUA. Deci mă uit la acei care spun Sorins să rămână la noi. Nu ştiu câţi dintre vecini nu i-au dat câte un şut acestui copilaş trăieşte în sărăcie. Câţi dintre cei pe care i-am văzut azi cu pancarte împotriva deciziei Curţii de Apel Craiova, câţi dintre ei s-au dus cu o pereche de săndăluţe vara şi o pereche de ghetuţe iarna”, a mai declarat fostul şef al statului.

Întrebat cine poate opri scandalul, Băasescu a spus că singura persoană care poate intervene este actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

”Singurul care poate face treaba asta (să intervină pentru a opri scandalul - n.r.) este preşedintele României. În rest, orice om politic ar face-o ar fi interpretat că este împotriva Justiţiei, că se bagă într-o decizie a CSM. Preşedintele este conducătorul CSM când este acolo şi este singurul autorizat”, a menţionat Băsescu.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Carmen Florea
11.07.2019, 23:20:11

https://youtu.be/6W4ansY0y-M?t=5

0 (2 voturi)
Basarab Peruca
12.07.2019, 01:15:19

traficantul ala de copii poate eventual s-o tranzactioneze el mai departe pe sorina, fara sa mai afle nimeni. asta da, ar putea face ciolanis

Alexandru Preda
12.07.2019, 04:27:16

Ba sa vorbim la obiect. Sa se dea cât mai repede pașaportul fetitei, sa poată pleca împreună cu mama sa, doamna Sacarin, în America,unde este așteptată de restul familiei adoptive, de o casa confortabila și de o viata demna și frumoasa. Acolo Sorina nu va mai fi niciodată numita "țigancă". Familia adoptiva o vor proteja, îndruma, și ii vor da o educație aleasa. Deci problema urgenta este scoaterea Sorinei din tara, nu mai poate fi ținuta în scandalul cauzat de familia fostei asistente maternale și de adepții lor. Procuroarea care a smuls copilul și asa terorizat în familie de raul pe care vor sa i-l facă soții Sacarin a fost bună care s-a spart exact atunci. Copila era deja isterizata de presiunile și intrigile țesute în casa în care locuia. Se poate rezolva orice problema, cu sau fără proces și după ce este scoasa copila din tara. Numai doamna Sacarin știe cum a putut face pana acum sa protejeze fetita de scandalul provocat și întreținut de familia fostei asistente maternale și de pătimașii care le-au muscat momeala.

0 (0 voturi)
Alexandru Preda
12.07.2019, 04:32:58

Edit:buba care s-a spart

Dream Pervertor
12.07.2019, 07:43:20

- Base, iti spune cum se face! 1. il suni pe ala din SUA care o vrea pe Sorina si ii promiti un rinichi de al tau, gata in spirt! 2. te culci!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)