Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu, despre Dominic Fritz: „Vorbeşte perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand“

41
2 Oct 2020 10:01:17
Autor: George-Andrei Cristescu
Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei
Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei

Fostul preşedinte Traian Băsescu are cuvinte de apreciere pentru noul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, remarcând şi faptul că vorbeşte corect limba română.

Întrebat cum îşi explică faptul că timişorenii au ales un primar străin, Traian Băsescu a spus că „întotdeauna românii au apreciat mai mult străinii decât pe ei înşişi” şi a reamintit că am avut şi rege străin. „Avem primari importaţi, dar primarul din Timişoara îmi pare.... în primul rând uitaţi-vă la diferenţa... deşi primarul de Timişoara nu-i născut în România, vorbeşte perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand, care nici ea nu-i născută în România. Primarul de Timişoara e în regulă, după părerea mea, timişorenii vor câştiga mult cu acest primar”, a spus Traian Băsescu la Digi24.
 
Întrebat ce aşteptări are de la Dominic Fritz, Traian Băsescu a spus că se aşteaptă „să aibă o abordare nemţească în Timişoara şi să termine cu lălăielile şi cu mandolina lui Robu şi să vină un primar care să ordoneze lucrurile foarte frumos. Gândiţi-vă că după Revoluţie, Timişoara, mult timp, vreo 15 ani, a fost al doilea oraş al României. Acum a fost depăşită mult de Cluj, de Oradea, din punct de vedere al calităţii vieţii din oraş, şi foarte probabil şi de Arad. Robu a fost, după părerea mea, un primar foarte slab, foarte gălăgios, dar foarte slab”, a punctat fostul şef al statului.
 
Dominic Fritz, primarul oraşului Timişoara, a ajuns pentru prima dată în România în 2003, la o casă de copii din Timişoara, a Federaţiei Caritas, ca voluntar al organizaţiei „Jesuit European Volunteers“. Era absolvent al unui liceu catolic iezuit din Germania. A lucrat ca educator pentru copii între 9 şi 12 ani. A fost o experinţă care mi-a schimbat viaţa. Este incredibil cât de mult se pot schimba copiii dacă le dăruieşti afecţiune fără niciun interes. În acel an, m-am îndrăgostit de Timişoara“, mărturisea Dominic. 
 

Vă mai recomandăm:

Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european
 
Citiţi povestea Timişoara Gospel Project, pusă pe picioare de Dominic Fritz

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Camelian Propinatiu
2.10.2020, 10:12:48

Cine citeşte integral Proust - À la recherche du temps perdu şi Musil - Der Mann ohne Eigenschaften nu observă nicio diferenţă.

+2 (4 voturi)
gigione delaDJ
2.10.2020, 10:32:34

Alegerea alogenilor stă mărturie asupra caracterului de slugă al românului, caracter format în veacuri. Fără mîndrie, fără ambiţie, închinător la străini, dispreţuitor a ce este autohton. Măi Banatule care eşti fruntea, din toţi timişorenii ăia nu aţi găsit un român competent, carismatic, şcolit temeinic, pe care să l alegeţi primarul vostru? Adică primul între voi? Îl alegi pe necoptul ăsta la 37 de ani? Asta sună a disperare maximă.

-17 (27 voturi)
Ion Tamis
2.10.2020, 10:33:03

Diferentierea (lingvistica!) neavenita si rautacioasa a mentorului PMP (la adresa lui Clotilde/usr), cu atat mai mult in calitatea sa de fost presedinte, este total nerelevanta, chiar ridicola, un indiciu ca o eventuala colaborare a pnl si usr, in cadrul consiliului general al capitalei, va fi dificila, o posibila repetare a rolului strident si demolator jucat de Basescu, in trecut, in Conventia Democrata.

+7 (15 voturi)
Ion Tamis
2.10.2020, 10:35:18

completare: ... o eventuala colaborare a pnl si usr cu pmp, in cadrul ...

0 (2 voturi)
imsi imsi
2.10.2020, 10:34:50

Este o mare diferenta in educatia si compoortamentul celor 2 neamtul este constructiv vorbeste de viitor pe cand araboaica ii obraznica nu spune nimic de proiecte doar ca sa i bage in puscarie pe altii.

-17 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările