Traian Băsescu i-a retras lui Cătălin Voicu Ordinul „Virtutea Militară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu l-a lăsat pe Cătălin Voicu fără decoraţie FOTO Adevărul
Traian Băsescu l-a lăsat pe Cătălin Voicu fără decoraţie FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, un decret prin care îi retrage lui Cătălin Voicu Ordinul „Virtutea Militară“ - în grad de Cavaler,  acordat acestuia de fostul preşedinte Ion Iliescu, în noiembrie 2002.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul de retragere a decoraţiei acordate în 2002 fostului senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.


''Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul prin care se retrage Ordinul ''Virtutea Militară'' - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat prin Decretul nr. 981 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 911 din 14 decembrie 2002, domnului Cătălin Voicu, având în vedere decizia penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României'', informează Administraţia Prezidenţială.
Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.


Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat pe 22 aprilie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
În acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi fostul judecător Florin Costiniu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă ani.
În schimb, omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite