Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu i-a retras lui Cătălin Voicu Ordinul „Virtutea Militară“

3
9 May 2013 18:16:22
Autor: Romulus Georgescu
Traian Băsescu l-a lăsat pe Cătălin Voicu fără decoraţie FOTO Adevărul
Traian Băsescu l-a lăsat pe Cătălin Voicu fără decoraţie FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, un decret prin care îi retrage lui Cătălin Voicu Ordinul „Virtutea Militară“ - în grad de Cavaler,  acordat acestuia de fostul preşedinte Ion Iliescu, în noiembrie 2002.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul de retragere a decoraţiei acordate în 2002 fostului senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.


''Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul prin care se retrage Ordinul ''Virtutea Militară'' - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat prin Decretul nr. 981 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 911 din 14 decembrie 2002, domnului Cătălin Voicu, având în vedere decizia penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României'', informează Administraţia Prezidenţială.
Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.


Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat pe 22 aprilie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
În acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi fostul judecător Florin Costiniu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă ani.
În schimb, omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Carmen Florea
10.05.2013, 01:17:38

acum normal ar fi sa i-l dati lu' Mazare...,ca tot dati cu tona decoratii la toti hotii si cocalarii,s-atunci de ce sa nu-l bagati... in seama si pe proxenetul asta?

. adrian75
10.05.2013, 11:28:02

Acuma se vede PSD-ul si mai ales Ion Iliescu la ce oameni i-a acordat titluri de cavaler- un infractor, politician corupt a fost ales ca sa fie decorat, in timp ce alti mii de oameni ar merita mult mai mult...

Dorin Dumitrache
11.06.2014, 07:54:48

Dar lui László Tőkés....cand ii retrageti medaliile...ca a denigrat si injurat romania peste tot ...inclusiv in parlamentul european...dar el fiind in PPE....nu se atinge nimeni de el ...inclusiv base.

Modifică Setările