Traian Băsescu jigneşte Turcia şi religia musulmană: „Ciocu mic Muftiule Murat Iusuf“?!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi Recep Tayyip Erdoğan - www.radu-tudor.ro
Traian Băsescu şi Recep Tayyip Erdoğan - www.radu-tudor.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat aseară pe Facebook o declaraţie profund iresponsabilă şi jignitoare la adresa unei religii, care are 1,57 - 1,65 de miliarde de adepţi, 22 - 24% din populaţia globului, fiind a doua confesiune ca număr de credincioşi după creştinism.

Declaraţiile fostului preşedinte au un statut semioficial, greutatea acestora fiind cu atât mai mare în contextul în care, timp de zece ani, Traian Băsescu a coordonat cu mână fier de toate activităţile sistemului de siguranţa naţională.

„Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lîngă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă.

Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu va ajută să vă imaginaţi tineri romîni eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic.

Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală? Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă.

Ponta, sigur te-ai operat la picior şi nu la cap?”, este declaraţia incredibil de iresponsabilă a fostului preşedinte, care poate pune România într-o situaţie neplăcută faţă de un aliat NATO şi faţă de o religie mondială.

Traian Băsescu jigneşte profund Islamul,  o religie avraamică, monoteistă, extrem de apropiată de fundamentele iudaismului şi creştinismului, sensul general al cuvântului Islam însemnând pace şi supunere faţă de Allah, Creatorul tuturor lucrurilor.

Aşa cum nu susţin construirea Catedralei Mântuirii Neamului, consider prematur să susţinem proiectul celei mai mari moschei din Europa, acompaniată de o universitate, însă să te opui acestei iniţiative târând Turcia şi Islamul în noroi este incredibil de stupid!

Să te adresezi cu „Ciocul Mic” instituţiei Muftiului României, care reprezintă o comunitate istorică în ţara noastră şi care de mai bine de 100 de ani propovăduieşte doar echilibrul şi buna înţelegere între turcii islamizaţi din România şi majoritatea ortodoxă, este de neacceptat din partea unui fost preşedinte.

Oare mâine dimineaţă mă voi trezi cu o situaţie similară faţă de Rafael Schaffer, Rabinul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România sau cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice?

Construirea unei moschei, domnule preşedinte, nu înseamnă deschiderea „casei războiului”, ci propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu, şi aşa cum bine ştiţi, fundamentalismul musulman nu este reprezentativ pentru Islam, sub 1% dintre aderenţii acestei religii susţinând sau efectuând acte teroriste, extremiste.

Însă domnului preşedinte, conştient sau nu, trebuie să-i amintim:

Arabii sunt minoritari în lumea Islamică,  sub 40%, doar Indonezia, Pakistan, Nigeria, India, Bangladesh, Turcia adunând aproximativ 500 de milioane de credincioşi.

Teorismul nu este o trăsătură a vreunei religii, cauzele sale fiind întotdeauna politice sau economice, religia fiind doar un motiv convenabil.

Europenii au practicat timp de 60 de ani terorismul la cel mai înalt nivel, alături de SUA care au sprijinit prietenii talibani afgani contra URSS, pentru ca apoi să-şi înfunde puşcaşii marini în munţii Afganistanului sau Komiternul care a sprijinit toate „armatele de eliberare” teroriste, din vestul Europei şi care a oferit suport tehnic organizaţiilor teoriste din lumea arabă.

Euskadi ta Askatasuna, Rote Armee Fraktion, Brigăzile Roşii, sunt doar câteva reţete ale terorismului european, laic sau „confesional” în cazul IRA...

Cât despre „visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală?”. Curată ipocrizie! Ce coaliţie occidentală a înlăturat regimul stabil Saddam Hussein pentru că ar fi ascuns o bombă nucleară în curtea palatului prezidenţial din Bagdad? Ce coaliţie occidentală a sprijinit rebeliunea contra preşedintelui Bashar al-Assad, determinând o acută instabilitate politică în Mesopotamia, potrivită pentru extinderea Statului Islamic? Dacă tot ne dăm cu părerea domnule preşedinte despre Irak, despre Siria...

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta trebuie să condamne de urgenţă această declaraţie halucinantă şi să se delimiteze de astfel de comportamente politice fundamentaliste! În aceste condiţii, un punct de vedere oficial din partea  Bisericii Ortodoxe Române, vizavi de agresiunea unui politician faţă de orice religie, ar reprezenta un act de maturitate instituţională.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite