Băsescu acuză „Antenele turnătorului Voiculescu” şi „televiziunea lui Ghiţă” de „propagandă de tip bolşevic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la congresul PNŢCD de la Poiana Braşov FOTO Mediafax
Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la congresul PNŢCD de la Poiana Braşov FOTO Mediafax

Posturile Antena 3 şi România TV fac „propagandă de tip bolşevic” şi duc o „campanie furibundă de denigrare a tot ceea ce este democratic”, a acuzat, sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu, aflat la congresul PNŢCD de la Poiana Braşov. Totodată, şeful statului a atras atenţia că populaţia ar înţelege mai bine necesitatea de a condamna discursul lor dacă informaţiile din arhivele statului şi ale fostei Securităţi ar fi mai mediatizate.

Traian Băsescu a atacat, sâmbătă, „Antenele turnătorului Voiculescu” şi „televiziunea lui Ghiţă” (România TV, Sebastian Ghiţă, n.r.), atrăgând atenţia că acestea duc o „campanie furibundă de denigrare a tot ceea ce e democratic, fie că vorbim de Justiţie, fie că vorbim preşedintele care a ţinut ca statul de drept să funcţioneze în România”.

Şeful statului a declarat că atât Antena 3, cât şi România TV fac „propagandă de tip bolşevic” şi că populaţia ar putea condamna mai uşor discursurile acestor posturi de televiziune dacă informaţii din arhivele statului şi ale fostei Securităţi ar fi mai popularizate. Preşedintele a mai spus că din colaborarea cu PNŢCD din perioada 1996 - 2000 a înţeles nevoia predării arhivelor fostei Securităţi.

„Astăzi, 2,5 milioane de dosare ale fostei Securităţi sunt la CNSAS. Tot din aceasta nevoie s-au deschis, în mandatul meu, Arhivele Statului, care permit o evaluare corectă, cu probe, chiar a crimelor comunismului. Cred că este un lucru care astăzi nu este suficient valorificat, pentru că daca ar fi mult mai popularizate cele ce s-au găsit în arhive, cu certitudine nu ar mai fi îndoială asupra nevoii de a condamna propaganda de tip bolşevic pe care unele televiziuni o fac şi, ca sa nu fie dubii, mă refer precis la Antena 3 si la România TV. Din păcate, nu o fac numai oamenii în vârstă, oameni ai fostului regim, o fac tineri, de multe ori foarte bine plătiţi ca să schimonosească conştiinţe. Acest lucru s-a întamplat în regimul comunist şi alţii vor să perpetueze aceste practici şi astăzi”, a adăugat Traian Băsescu.

„Ce să învăţăm de la cei care vor să ajunga preşedinţi susţinuţi exact de aceste mijloace de propagandă, fie că vorbim de domnul Victor Ponta, fie că vorbim de Călin Popescu-Tăriceanu. Sunt lucruri care ne arată că urmele vechiului regim nu sunt şterse, nu au dispărut din viaţa noastră de zi cu zi şi avem nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de solidaritate pentru a ne putea construi o Românie aşa cum noi credem că trebuie să fie, o Românie a statului de drept, o Românie în care legea este egală pentru toţi.”

„Iată că astăzi, printr-o propagandă ticăloasă, foarte mulţi vor să ne aducă înapoi, nu ştiu dacă neapărat la comunism, dar măcar în vremea regimului lui Adrian Năstase şi al lui Ion Iliescu, regimuri în care s-au construit sistemele pe care astăzi le vedeţi atât de puternice şi care au confiscat Revoluţia”, a mai afirmat Traian Băsescu.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite